Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Montoya: A Ferrarit nem győzi le senki

2004.07.20. 14:34
A Williams-BMW-vel versenyző Juan Pablo Montoya a szezon előtt még vb-esélyesnek számított, de Michael Schumacher Ferrarijával tizenegy futamból egyszer sem tudta felvenni a versenyt. A világbajnok idei fölényét látva a kolumbiai biztos abban, hogy 2004-ben már csak vörös autó fog futamot nyerni.
A Williams-BMW-vel induló Juan Pablo Montoya világbajnoki reményekkel vágott neki az idei F-1-es szezonnak, ám hamar kiderült, Michael Schumacher Ferrarijával nem tudja felvenni a versenyt. A szezon előtti teszteken remeklő autó nem bizonyult elég jónak, így a kolumbiai még a dobogóra is csak ritkán állhatott föl.

"Úgy nyernek, ahogy akarnak"

A napokban - sokadszor - kritizálta is az angolok mérnökeit, mondván a kocsi ugyanolyan rossz, mint az első futam után volt, az ígért fejlődés elmaradt. Tőle szokatlanul viszont ellenfeleit magsztalta, amikor Michael Schumacher legutóbbi, silverstone-i győzelmét elemezte ki.

"Gondoljanak bele, két kiállásra elegendő benzinnel a negyedik helyre kvalifikálta magát, majd a cél előtt még ki is engedhetett. Ha a safety car nem tartja fel, fél perccel győzött volna. Elképesztő - nyilatkozta a dél-amerika. - A Ferrari azt csinál, amit akar, mindig nyer. Szerintem ha csak egyszer állt volna meg tankolni Schumacher, akkor is győzött volna. Rettentő jó az a kocsi, sokkal jobb, mint bármelyik másik".

A következő évet már a McLarennél kezdő pilóta szerint idén már nem is nyer más futamot, csak a vörös autók egyike: "Schumacher briliáns képességű versenyző, de ennyire azért ő sem jó. A Ferrari utolérhetetlen, idén legalábbis senki nem fogja legyőzni őket".

Montoyához hasonlóan maga Michael Schumacher is elképesztőnek tartja, hogy tizenegy nagydíjból tízet meg tudott nyerni.

Schumacher a gyári dolgozókat dicséri

"Hihetetlen, amit idén produkálunk. Bár valójában nem történténik más, mint hogy a gyárainkban dolgozó mérnökeink és szerelőink tökéletesen végzik a munkájukat. Az ő teljesítményük gyümölcse az idei siker" - dicsérte háttérembereit a hatszoros világbajnok.

A hétvégi Német Nagydíjon egy kettősgyőzelemmel a Ferarri már matematikailag is bebiztosaíthatja a konstruktőr-vb-győzelmet, bár a világbajnok kemény küzdelemre vár: "Tavaly nem nyertem Hockenheimben, de az F2004-es minden fajta pályán képes a győzelemre. Nehéz versenyre számítok, de esélyesek vagyunk, mint mindig".