Coulthard: Schumacher egy traktort vezet

2004.07.26. 11:20
Michael Schumacher Ferrarija a vasárnapi Német Nagydíjon ötvenedszer futott műszaki hiba nélkül, vagyis a németnek három éve nem kellett technikai gond miatt versenyt feladnia. A skót David Coulthard szerint az 1-es számú Ferrari megbízhatósága csak a traktorokéhoz hasonlítható.
Michael Schumacher vasárnap hazájában, Németotszágban is nyert, és idei tizenegyedik sikerével beállította a saját maga által tartott, 2002-ben elért, egy szezonban szerzett győzelmek rekordját.

A Ferrari viszont olyan jubileumot ért el, amelyről a technikai sportokban részt vevő gyárak csak álmodhatnak: a világbajnok 1-es számú gépe sorozatban ötvenedszer futott műszaki hiba nélkül.

Az autó szinten pontosan három éve, 2001 július végén, az akkori Német Nagydíjon robbant le legutóbb, azóta viszont Schumachernek nem kellett futamot feladnia a kocsi meghibásodása miatt.

"Schumacher legkülönlegesebb rekordja"

A BAR-Honda csapatfőnöke, David Richards a Reuters hírügynökségnek elmondta, a hatszoros világbajnok által tartott csúcsok közül ez a legelképesztőbb: "A megbízhatóság a legnagyobb különbség Schumacher Ferrarija és a többi kocsi között. Ötven futam óta nem megy tönkre alatta a gép, ez a legkülönlegesebb rekord, amit felállított".

A mcLarenes David Coulthard szintén a tökéletes technikában látja Schumacher verhetetlenségét.

"Sikereinek alapja, hogy az autója sosem robban le. A gépe olyan gyors, mint amilyennek egy Ferrarinak lennie kell, és olyan megbízható, mint egy traktor" - vélekedett a skót.

"Mesés teljesítmény"

Az utóbbi három évben csupán egyszer, az idei Spanyol GP-n nem ment tökéletesen a világbajnok Ferrarija, ám a barcelonai futamot is sikerült megnyernie annak ellenére is, hogy elrepedt az F2004-es kipufogócsöve.

Nem vitás, hogy maga a Schumacher is csak felsőfokban beszélhetett a tökéletes négykerekűről: "A rekord önmagáért beszél. Csodálatos, mesés ez a teljesítmény, valójában nem is találok megfelelő szavakat rá."