Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher raliban is kipróbálja magát

2004.07.27. 10:50
A hatszoros Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher decemberben a ralisportban is kipróbálja magát: szerződést kötött a Race of Champions nevű raligála szervezőivel, így ő is indul december 4-én a párizsi Stade de France stadionban sorra kerülő viadalon, a világ legjobb ralisai ellen.
A hatszoros Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher heteken belül megnyeri hetedik vb-címét is, ám az F-1-es szezon novemberi befejezése után sem pihen, hanem a ralipályán is kipróbálja magát.

Murván száguldozhat az aszfalt legjobbja

A tradicionálisan december elején, a Kanári-szigeteken megtartott Race of Champions nevű raliverseny szervezői az autosport.com angol weboldal szerint hétfő késő este bejelentették: szerződést kötöttek a ferraris szupersztárral, így az idei eseményen ő is rajthoz áll.

Az igen látványos viadalon két, szinte végig párhuzamosan futó murvás pályát építenek föl, amelyeken egy-egy autó fut egymás mellett. Általában minden induló összeméri tudását az összes többivel, ráadásul a rali-vb-n használt, különböző típusú WRC-autókkal. Idén viszont a versenyt nem a Kanári-szigeteken, hanem első alkalommal a párizsi Stade de France stadionban rendezik.

Michael Schumacher kedden elmondta, régebben már sokszor látta a futamokat a televízióban, és azok mindig is nagyon tetszettek neki: "Készülök a megmérettetésre, biztosan szórakoztató lesz rali autót vezetni". Tavaly Solberg ismertette meg vele a ralisportot

Schumacher néhány éve a Forma-1-es idény befejezése után a gokart-vb-n indult, és harmadik lett, tavaly télen pedig a norvégiai vakációján titokban beült a rali-világbajnok Petter Solberg Subarujába. A német akkor még csak utas volt, és - mint később kiderült - rettentően élvezte a száguldást.

December 4-én már maga is a volán mögött lesz, és megmérkőzhet a legjobb rali-pilótákkal, többek között az idei vb éllovasával, Sebastian Loebbel is.