Schumacherék a Hungaroringen lehetnek világbajnokok

2004.08.12. 12:48
A Ferrari vasárnap a Magyar Nagydíjon megszerezi a konstruktőrök világbajnoki címét, ha pilótái kilenc ponttal többet szereznek, mint a második helyen álló Renault versenyzői. Michael Schumacher a siker érdekében keményen edzett, míg a mérnökök arra törekedtek, hogy a legjobb felszerelést hozzák Magyarországra.
A Ferrari és Michael Schumacher majdnem tökéletes szériával érkezik a hétvégi Magyar Nagydíjra, a német pilóta tizenkét futamból tizenegyet megnyert, mindössze Trulli tudta őt legyőzni, Monacóban.

A Hungaroring hasonlít Monacóra

A Hungaroring viszont igen csak hasonlít a hercegségben kijelölt nyomvonalra, a második leglassabb, legkanyargósabb pálya a versenynaptárban, így nem is csoda, hogy a hatszoros világbajnok az eddiginél szorosabb küzdelemre számít.

"Kiélezett lesz a verseny a Hungaroringen. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfeleink megnehezítik a dolgunkat. A Williams például új orrot épít, de a Renault, a BAR és a McLaren is jól fog szerepelni - nyilatkozta csütörtökön Schumacher. - Viszont én is felkészültem, szerencsére kihevertem az influenzát, és raftinggal, valamint sziklamászással edzettem a futamra".

Tavaly lekörözték Schumachert

A német szupersztár biztosan komolyan készült, hiszen emlékeznie kell a múlt évi leégésükre, amelyet még Jean Todt csapatfőnök sem felejtett el: "Tavaly Michael egy kör hátránnyal csak a nyolcadik lett, míg Barrichello kiesett egy technikai hiba miatt. Magyarországon mindig nagyon meleg van ezidőtájt, és a Bridgestone-nal arra törekedtünk, hogy a legjobb kasztni-motor-gumi kombinációval érkezzünk a Hungaroringre. Emellett a jó rajthely, és a megfelelő taktika is elengedhetetlenül szükséges lesz a győzelemhez".

Schumacher szerint a Ferrari valójában a konstruktőr-vb-t már megnyerte - "előbb-utóbb hivatalossá is váliki a sikerünk", és a a francia szakember is megerősítette, annak ellenére, hogy vasárnap már behozhatatlan előnyt szerezhetnek a gyártók között - kilenc ponttal kell többet szerezniük a Renault-nál - , a szezon további versenyein sem fognak kiengedni.

"Nem fogunk kiengedni"

"Az idei eredményeink már közelebb vittek minket a céljainkhoz, de a célegyenesbe érve sem lazíthatunk. Még hat futam van hátra a világbajnokságból, és azokon is az eddig látott motivációval és odafigyeléssel fogunk részt venni" - mondta Todt.

A Ferrari és a többi csapat kamionjai már hétközben megérkeztek Mogyoródra, míg a csapatvezetők és a pilóták csütörtök délután, este landolnak Ferihegyen. A pályán a program péntek délelőtt tizenegykor kezdődik az első szabadedzéssel. Az időmérőre szombaton tizennégy órakor kerül sor, míg a futam vasárnap ugyanebben az időpontban rajtol.