Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Todt: A riválisaink gyűlölnek a dobogó tetején látni minket

2004.08.18. 13:29
Annak ellenére, hogy a konstruktőrök világbajnokságát már a Hungaroringen megnyerte a Ferrari, és már csak az olasz csapat valamelyik pilótája lehet vb-győztes, a csapatfőnök Jean Todt nem gondol a lazításra.
A vasárnapi Magyar Nagydíjon a Ferrari hivatalosan csak a konstruktőrök világbajnokságát nyerte meg, de gyakorlatilag a pilóták vb-címét is bebiztosította, hiszen Michael Schumacheren és Rubens Barrichellón kívül már nem lehet más világbajnok.

Ebben a helyzetben azt gondolhatnánk, az olasz istálló már nem fogja olyan komolyan venni a versengést, mint eddig, de Jean Todt csapatfőnöknek esze ágában sincs kiengedni. Amint egy keddi interjúban a Gazzetta dello Sport című lapnak elmondta, az elsőségüket komolyan fenyegetik a rivális istállók.

"Pokoli ütemben dolgoznak"

"Minden verseny egy-egy új kihívás. A riválisaink pokoli ütemben dolgoznak, hogy utérjenek minket, hiszen gyűlölnek minket a dobogó tetején látni. Persze mi is utálnánk, ha ők nyernének, ezért mi sem lazítunk" - vázolta a helyzetet a francia menedzser, akinek istállója idén tizenháromból tizenkét győzelmet szerzett.

Todt viszont már csak azért sem pihenhet, mert - egyrészt - nem ismeri magát az érzést, - másrészt - fél, hogy utolérik a Ferrarit a riválisok: "Pihenni? Én sosem pihenek! Ilyen a természetem, de semmiképp sem tehetném, mert az ellenfeleink őrült módjára dolgoznak, hogy legyőzzenek minket".

"Nem a Ferrari írja a szabályokat"

Szokás szerint a Hungaroringen is pletykálgattak ezt-azt az újságírók a Ferrarival kapcsolatban, többek között az olasz istálló és az FIA-elnök Max Mosley normálisnál kissé szorosabb kapcsolata, Barrichello BAR-os szerződése, illetve a csapat új tesztpilótájának kiléte volt a téma.

"Sajnos a mi világunkban hozzá kell szoknunk a pletykákhoz. Ez is csak egy azok közül; én tisztelem Max Mosley munkáját, de semmivel sem beszélek vele gyakrabban, mint a többi csapatfőnök" - válaszolta a csapatfőnök arra feltevésre, mely szerint a jövő évi szabálymódosítások kidolgozásában a Ferrari mérnökei is szerepet kapnának.

A brazil csak egy italra tért be a BAR-hoz

Az ötvennégy éves szakembernek felvetették azt is, mit keresett Rubens Barrichello a Hungaroringen a BAR-Honda éttermében?

"Barrichello csapatváltásának sincs semmi alapja! Az az igazság, hogy rámjön a nevetés, ha efféle híreket olvasok. Rubens valószínűleg azért ment be a BAR-hoz, mert valaki meghívta egy italra. Szerződése van velünk, és ha nem tévedek nagyon jól érzi magát a csapatnál" - válaszolt Todt.

Liuzzi egyelőre nem lesz tesztpilóta

A harmadik feltételezés szerint Magyarországon a kis francia titokban találkozott Vitantonio Liuzzival, az idei Forma-3000-es sorozat éllovasával, hogy tesztpilótának szerződtesse.

"Sok fiatal versenyző fejlődését követem, de az biztos, hogy 2007-ig nem igazolunk új pilótát" - hárította el a feltételezést.

Ez utóbbi értesülést a nyolc futamon eddig hatszor első fiatal olasz is kommentálta: "Pillanatnyilag csak az F-3000-re akarok koncentrálni, és nem szeretném nagyon beleélni magam a Forma-1-be. A szerződéseimmel különben is a menedzserem foglalkozik".