Baumgartnernek hálálkodik Button

2004.08.30. 15:08
A vasárnapi Belga Nagydíj 29. körében Jenson Button épp lekörözte volna Baumgartner Zsolt autóját, de gépének egyik kereke kidurrant, a BAR-Honda keresztbe fordult és a Minardinak ütközött. Hétfőn az angol pilóta megköszönte a magyarnak, hogy épp mellette volt a defekt pillanatában, és így megakadályozta, hogy a jóval stabilabb szalagkorlátnak ütközzön.
Jenson Button, aki a vasárnapi Belga Nagydíjon defekt miatt Baumgartner Zsolttal ütközött, azt tartja szerencséjének, hogy a gumi felrobbanásának pillanatában kocsija éppen Baumgartner Minardija mellett haladt.

"Súlyosabb karambol lett volna"

Button a hétfői brit The Sun című napilap beszámolója szerint azt mondta: "Szerencse, hogy a Minardi ott volt, különben a korlátba csapódtam volna. Mázli, hogy a két kocsi nem a kerekeknél érintkezett, mert akkor a levegőbe repültem volna, és súlyosabban végződött volna a karambol."

A megpördülő BAR-Honda oldalról találta el Baumgartner kocsiját. A magyar és az angol Forma-1-es pilóta is sérülés nélkül úszta meg a súlyos balesetet, de autójuk annyira megrongálódott, hogy nem tudták folytatni a vasárnapi futamot.

Baumgartner: Kellemetlen volt

A minardis "szerencsétlen esetnek" nevezte a történteket, amely "elég kellemetlen érzés volt".

Button a brit bulvárlap szerint vizsgálatot követel annak kiderítésére, hogy miképp robbanhatott fel jobb hátsó Michelin gumija. "Nem lehet úgy nekiindulni egy versenynek, hogy az ember nem tudja, kitart-e a gumi vagy esetleg 320 kilométeres sebeségnél kidurran" - idézte a brit pilótát a hétfői Sun, illetve az f1racing.net angol internetes portál.

Montoyát nem érdeklik a defektek

Button "komoly sokknak" és "igen ijesztőnek" tartja a belga futamon történteket.

A williams-es Juan Pablo Montoya szintén defektet kapott, de őt nem izgatta fel az esemény: "Nem ez volt az első, és nem is az utolsó alkalom, hogy kidurrant egy gumi. Nincs mit tenni."