Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schumacher háromszázzal ütközött Monzában

2004.09.03. 10:45
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher súlyos balesetet szenvedett csütörtök délután, tesztelés közben, Monzában: autója defekt miatt a célegyenesben csapódott a boxutca falának. A karambol után a pilóta saját lábán szállt ki a roncsból, de a becsapódás akkora erejű volt, hogy néhány percre a fűre kellett feküdnie kipihenni a történteket.
Súlyos balesetet szenvedett csütörtökön késő délután a monzai tesztelésen Michael Schumacher. A Ferrari pilótája épp a célegyenesben haladt, nagyjából háromszáz kilométeres sebességgel, amikor defektet kapott autójának a bal hátsó gumija.

Betonfalnak csapódott a Ferrari

A világbajnok kocsija keresztbe fordult, a boxutca falának csapódott, majd onnan vissza a pályára, illetve annak túloldalára. Viszont még ekkor is csúszott, letarolt egy segédtáblát, majd az első sikán közelében állt meg. A Ferrari eleje és hátulja erősen megrongálódott, a kasztni totálkárosra tört.

Schumacher azonnal kiszállt a vezetőülésből, ám a nagyerejű becsapódás annyira megviselte, hogy a fűre ült, majd le is feküdt, és úgy várta meg a helyszínre érkező mentőcsapatot. Odaértükkor viszont mindenkit megnyugtatott, jól van, és már saját lábán szállt be az egészségügyi autóba, amely visszavitte a boxba.

Másfél óra múlva már a kutyájával játszott

A baleset délután öt körül történt, a hétszeres világbajnok fél hét tájban tért vissza a depóba, ahol előbb integetett a szurkolóinak, focizott egy keveset az egyik kutyájával, majd távozott.

A Ferrari sztárjának öccse, Ralf Schumacher június közepén Indianapolisban szenvedett hasonló balesetet, ám neki két csigolyája is eltört, és még a jövő hétvégi monzai Olasz Nagydíjon sem indulhat.

A pálya hibája is okozhatta a karambolt

A Bridgestone mérnökei már vizsgálják, mi okozhatta az idősebbik fivér csütörtöki defektjét. Egyelőre nem tudni, a gumi hibája vagy esetleg a pálya egyenetlensége miatt lyukadt ki az abroncs, a vasárnapi Belga GP-n hárman is azért kaptak defektet, mert az egyik kerékvető szétvágta kocsijuk egyik gumiját.

A Forma-1-es csapatok monzai tesztjének második napján egyébként Antonio Pizzonia, a Williams-BMW pilótája volt a leggyorsabb. Michael Schumacher a hatodik idővel zárt, míg a magyar induló, Baumgartner Zsolt, 42 kört tett meg a Minardi-Cosworth-tal, és a 17. időt érte el. Csapattársa, az olasz Gianmaria Bruni a 19. lett.