Vilhelmina
11 °C
28 °C

Todt: Raikkönen-stílusú pilótát igazolnék

2004.09.07. 15:04
Michael Schumacher ugyan még két évig valószínűleg folytatja pályafutását, ám főnökének, a csapatvezető Jean Todtnak lassan el kell gondolkodnia a német pótlásán. A francia szakember egy interjúban elárulta, a fiatal pilóták közül Kimi Raikkönent tartja a legtöbbre, és ha eljön az ideje, nem kizárt, hogy őt választja Schumacher helyére.
A Ferrari idén sorozatban hatodszor nyerte meg a konstruktőr-világbajnokságot, Michael Schumacher pedig egymás után ötödször lett vb-győztes. A 35 éves klasszis másfél héttel ezelőtti újabb sikere után néhány nappal bejelentette, nem akar visszavonulni, jövőre is biztosan indul a Forma-1-ben. Szerződése a 2006-os szezon végéig köti a Ferrarihoz, és nagyon valószínű, hogy ki is tölti azt.

Barrichello nem lehet első számú pilóta

Nem tudni akkor mihez kezd majd a német sztár, ám 37 évesen valószínűleg már nem akar újabb rekordokat hajszolni, így két év múlva minden bizonnyal kell találnia valakit a Ferrari vezetőinek, aki Schumacher helyére léphet.

A hétszeres világbajnok csapattársa, Rubens Barrichello valójában nem alkalmas az első számú pilóta szerepére, és az F1Racing nevű angol lap októberi számában azt igyekszik kitalálni, ki lehet a Schumacher-utód.

A magazin egyik újságírója Jean Todttal, a Ferrari csapatfőnökével készített interjút, melyben a francia menedzser elárulta, sikerpilótája távozása után Kimi Raikkönen-stílusú versenyzőt akar szerződtetni.

"Raikkönen gyors és tehetséges"

"Kedvelem Kimit. Nagyon gyors versenyző, istenadta tehetség. Szeretem a stílusát, és tetszik a személyisége is. Egyáltalán nem hivalkodó típus, nem akar különleges képet kialakítani magáról. Pillanatnyilag én is csak szurkolóként követem a karrierjét, de ha eljön az ideje, valószínűleg olyan karakterű pilótát igazolok, mint ő. Az sem kizárt, hogy őt választanám" - árulta el Todt.

Az angol lap munkatársa azt is tudakolta, mit gondol Schumacher másik riválisáról, Juan Pablo Montoyáról, aki jövőre épp Raikkönen csapattársa lesz a McLarennél: "Ha a Montoya-Raikkönen kettősből kellene szerződtetnem valamelyiket, egyértelműen az utóbbira szavaznék. Montoya nagyon jó versenyző, de nekem ő túlságosan vad, néha teljesen szükségtelenül megy bele veszélyes szituációkba".

Brawnnak már tavaly feltűnt a finn

A tavalyi szezon elején, amikor a McLarennel Raikkönen Malajziában első győzelmét aratta, és élen állt a világbajnokságban, a Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn már elismerően beszélt a finnről, így egyáltalán nem kizárt, hogy Schumacher távozása után ő lesz az olasz sitálló vezérpilótája.

Raikkönen esélyeit erősíti továbbá, hogy 2001-es, Saubernél töltött debütáló szezonja után a Ferrari mindent megtett, hogy megszerezze a fiatal klasszist, ám a jobb szerződési feltételek miatt akkor még a McLarent választotta a finn.