Judit
3 °C
7 °C

Baumgartner balesetei több százmilliós kárt okoztak a Minardinak

2004.09.13. 15:38
Az utóbbi futamon kétszer is vétlen részvevője volt egy-egy ütközésnek Baumgartner Zsolt: Belgiumban Jenson Button BAR-Hondája, míg az olasz futam szombati szabadedzésén Giorgio Pantano Jordan-Fordja ütötte ki a pályáról a Minardit. A második balesetben ráadásul totálkárosra tört a kasztni, így nagyjából három és fél millió eurós veszteséget szenvedett az istálló.
Az utóbbi két hétben Baumgartner Zsolt kétszer is súlyos Forma-1-es baleset részese volt, ráadásul mindkétszer véletlenül keveredett karambolba. A Belga Nagydíjon Jenson Button ütötte őt ki, amikor az angol BAR-Hondájának egyik gumija kidurrant, és a kocsija a Minardinak csapódott.

Kétszer is peches volt a magyar pilóta

Szombaton, az olasz futam szabadedzésén a magyar versenyző az első sikánba akart bekanyarodni, amikor oldalról telibe találta autójának elejét Giorgio Pantano Jordan-Hondája. Az olasz száz méterrel korábban, nagyjából háromszáz kilométeres tempónál keresztbe fordult a célegyenesben, és gépe irányíthatatlanul csúszott végig az aszfalton, és kötött ki végül a Minardiban.

Belgiumban Button meg is köszönte Baumgartnernek - bár abszolút véletlen volt az eset -, hogy felfogta kocsiját, mielőtt az a szalagkorlátnak ütközött volna.

A peches pilóta mindkét becsapódást megúszta, de a csapatnak óriási anyagi kárt okozott a két baleset, ugyanis a monzai kocsi totálkáros lett.

"A monzai kasztnit ki lehet dobni"

"A szombati ütközés nem volt olyan látványos, mint a spái, de anyagilag sokkal jobban megviselte a csapatot. A Belgiumban megrongálódott autót ugyanis újjá lehetett építeni, ezúttal viszont úgy sérült meg a kasztni, hogy maximum szemétnek jó. Javíthatatlan, ki lehet dobni" - kesergett Monzában Paul Stoddart, a Minardi tulajdonosa.

A futamon ráadásul még Gianmaria Bruni gépe is megégett, amikor nagyjából egy liternyi üzemanyag kiloccsant a forró kasztnira, és belobbant. Szakértők szerint így a Minardi két hét alatt hozzávetőleg ötmillió dolláros, mintegy három és fél millió eurós (kilencszázmillió forintos) kárt szenvedett, amely a mindig pénszűkében lévő istállónak óriási veszteség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?