Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trullit kirúgták, jöhet Villeneuve

2004.09.14. 21:57
Kedd este a Renault istálló vezetősége bejelentette, azonnali hatállyal elbocsátotta a csapattól olasz pilótáját, Jarno Trullit. A harmincéves versenyzővel már júliusban tudatták, nem hosszabbítanak vele szerződést a következő szezonra, de csak az idény végén kellett volna távoznia. Trulli viszont az utóbbi öt futamon nem szerzett pontot, állította, nem a legjobb kocsit kapja, így kirúgták, és szerdától Jacques Villeneuve tesztel helyette. Az 1997-es világbajnok valószínűleg a szezonból hátralévő három futamon is indulhat.
A Forma-1-es világbajnoki sorozatban szereplő Renault megvált olasz pilótájától, a pontversenyben negyedik helyen álló Jarno Trullitól.

A csapatfőnök Flavio Briatore még július végén jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg az olasz pilóta szerződését, akinek így a szezon végén mindenképpen távoznia kellett volna az istállótól.

A Magyar Nagydíjtól kezdve Trulli az autóra panaszkodott: mióta kiderült, mennie kell, már nem kapja meg a legjobb felszerelést. A Renault vezetői cáfolták ezt, és megígérték, a múlt vasárnapi Olasz Nagydíjra a legújabb fejlesztéseket adják neki.

Trulli viszont csak tizedik lett, így sorozatban ötödször nem szerzett pontot, majd nem sokkal a leintés után ismét kifakadt, és a gyenge autót hibáztatta a kudarc miatt.

Briatore - aki a júliusi menesztésig még Trulli menedzsere is volt - és a Renault vezetősége erre kedden kirúgta.

Az istálló egyik szóvivője ugyan hétfőn még cáfolta Trulli menesztését, és azt is, hogy szerdától már a helyére kiszemelt Jacques Villeneuve tesztel a csapattal, de keddre mindkét információ valósnak bizonyult.

Szerdán és csütörtökön már az 1997-ben világbajnok kanadai pilóta köröz a Renault-val Silverstone-ban, s a gyakorlás eredményétől függően ő vagy az istálló hivatalos tesztpilótája, a francia Frank Montagny helyettesíti majd Trullit a hátralévő három futamon Sanghajban (szeptember 26.) Szuzukában, (október 10.) és Interlagosban (október 24.).

Trullinak viszont biztosan csak három versenyt kell kihagynia, a múlt héten ugyanis bejelentette, érvényes szerződése van a 2005-ös szezonra egy másik csapattal. Azt, hogy melyikkel, nem volt hajlandó elárulni, ám szinte biztos, hogy a Toyotával állapodott meg.