Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jarno Trulli a Toyotánál folytatja

2004.09.16. 11:31
Csütörtökön a Toyota Forma-1-es csapatának vezetősége bejelentette, szerződést kötött Jarno Trullival, aki már a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon új istállójával indul. A Renault-tól érkező olasz kétéves megállapodást írt alá, csapattársa Ralf Schumacher lesz.
Csütörtök délelőtt a Toyota Forma-1-es csapatának vezetősége megerősítette, hogy szerződést kötött Jarno Trullival. A megállapodásról már hetek óta szó volt, de csak hétfőn jött létre az istálló kölni központjában.

Már Kínában bemutatkozhat Trulli

A Renaul-tól érkező pilóta két évre írt alá a japán gárdához, de már csütörtökön kipróbálhatja az új autóját Silverstone-ban, és a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon versenyen is indulhat vele.

Jövőre az olasz csapattársa a már korábban bejelentett Ralf Schumacher lesz, míg az eddigi két versenyző, Olivier Panis és Ricardo Zonta tesztelési feladatokat kapnak. Utóbbi indulhat 2005-ben a pénteki szabadedzéseken a team harmadik autójával, míg a francia nemrég jelentette be visszavonulását, ő már csak "levezet".

A Toyota csapatfőnöke, Tsutomu Tomita elégedetten nyilatkozott Trulli szerződtetését követően, szerinte vele és a fiatalabbik Schumacher-fivérrel a Toyotáé lesz az egyik legerősebb pilótapáros 2005-ben.

"Két első számú pilótánk lesz"

"Nem titok, hogy jó ideje tárgyaltunk Jarno Trullival, de a szerződést csak hétfőn írtuk alá. Az olasz pilóta idén többször is bizonyította tehetségét, érett versenyzővé vált. Az időmérőkön és a futamokon is remekül teljesített, úgy gondolom, tökéletes partnere lesz Ralf Schumachernek a következő idényben" - nyilatkozta a menedzser.

Tomita sietett kijelenteni, "egyik versenyző sem kap előjogokat, azonos megítélésben részesülnek, nem első és második számú sofőr, hanem két első számú lesz".

Jarno Trulli idén, nyolcadik szezonjában aratta első F-1-es győzelmét, Monacóban, ahol a pole pozíciót is megszerezte. Ezen kívül még háromszor állt dobogóra, és Belgiumban is az első rajtkockából indulhatott.

A Renault-hoz Villeneuve, majd Fisichella érkezik

A harmincéves Trulli kedden jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott eddigi alakulatával, a Renault-val, ahol valószínűleg Jacques Villeneuve veszi át a helyét az idén még hátralévő három futamon.

A kanadai világbajnok viszont 2005-től a Sauberben folytatja, míg a Renault-hoz a svájci csapattól Giancarlo Fisichella érkezik.