Ralf Schumacher törölné a Monacói Nagydíjat

2004.09.21. 11:43
A hétvégi Kínai Nagydíjon tér vissza a Forma-1-be Ralf Schumacher, aki indianapolisi balesete óta, mintegy három hónapja nem indult futamon. Néhány nappal a shanghaji verseny előtt egy sajtótájékoztatón elárulta, az amerikai pályával semmi baja, viszont a legpatinásabb nagydíjat, a monacóit utálja, mert túl veszélyes: "Törölném a versenynaptárból".
A hétvégi Kínai Nagydíjon három hónap áll rajthoz ismét a Forma-1-ben Ralf Schumacher, a Williams-BMW pilótája. A német versenyző még június 20-án, az Amerikai GP-n szenvedett súlyos balesetet, melyben két gerinccsigolyája is eltört.

Indianapolistól nem fél, csak Monacótól

Három hónap kellett a teljes felépüléséhez, a karambolját követően a múlt heti, silverstone-i tesztelésen ült ismét F-1-es autóba. A gyakorlás remekül sikerült, a fiatalabbik Schumacher-fivér minden nap a leggyorsabbak között volt.

A körözések után elégedetten nyilatkozott, elmondta, az indianapolisi bukása óta sem fél, de van néhány pálya, melyet kifejezett utál. Meglepetésre viszont nem Indianapolist, hanem Monacót emelte ki.

"Kitiltanék a versenynaptárból minden olyan helyszínt, mint Monaco, amely igen veszélyes pálya. A hercegségben háromszáz kilométeres sebességgel jövünk ki az alagútból a világosba, ez óriási kockázat. Nem értem, miért kellenek az ilyen szituációk?" - idézte Ralf Schumacher a belvárosban kijelölt aszfaltcsíkról mondott véleményét a sportal.it internetes oldal.

Nem a fizetés motiválta, bár háromszoros pénzt fog kapni

A 29 éves pilóta jövőre már nem jelenlegi istállójánál, hanem az eddig jóval szerényebb eredményekkel rendelkező Toyotánál folytatja pályafutását. Átigazolása kissé furcsának tűnik, még akkor is, ha a japánoknál háromszor annyit - 14 millió eurót - fog keresni, mint amennyit a Williamsnél kapott volna 2005-ben.

"Ha a Williams-BMW idén is olyan jó lett volna, mint tavaly, biztosan nem kezdek más csapattal tárgyalni" - indokolta döntését a Sanghajban öt kihagyott F-1-es nagydíj után visszatérő sofőr, aki hangsúlyozta, nem a pénz motiválta a Toyota-szerződés aláírásakor.