Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ecclestone: A Ferrari csak magára gondol

2004.09.23. 14:58
Az Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone a Guardian címú angol lapnak adott interjújában "önzőnek" nevezte a Ferrari csapat vezetőit, és azzal vádolta őket, hogy az F-1 sikerét nem, csak saját istállójuk előnyeit tartják szem előtt. A multimilliárdos menedzser elárulta, a "katasztrofálisan unalmas" időmérő idén nyári megváltoztatását is a "kompromisszumképtelen" olasz istálló vétózta meg.
A Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone a múltban sosem titkolta, hogy a Ferrari és Michael Schumacher sikeréért szorít, de úgy tűnik, az olasz istálló és a német pilóta egyeduralmából kezd elege lenni.

Az utolsó pillanatban mondtak nemet

Az F-1-es csapatfőnökökkel egyetértésben a monacói futam hétvégéjén megállapodott, hogy az unalmas egykörös, egyéni indításos időmérőt még ebben a szezonban megváltoztatják, de a módosítás bevezetése előtt néhány nappal valaki megvétózta az akciót.

Ecclestone akkor nem árulta el, miért marad a régi rendszer, csupán annyit mondott, az istállóvezetőknek mégsem sikerült egyezségre jutniuk.

Szerdán viszont az angol Guardian című lapnak nyilatkozva kifakadt: a Ferrari miatt maradt a szerinte nézhetetlen rendszer.

"Az egyenkénti kvalifikáció teljes katasztrófa, de a Ferrari nem egyezik bele, hogy megváltoztassuk" - panaszkodott a 73 éves üzletember.

"Csak a saját sikerükre gondolnak"

A milliárdos úgy véli, az F-1 uralkodó csapata csak a saját érdekeit nézi, nem érdekli, hogy maga a Forma-1 közben szenved: "Ez egyszerűen önzőség. Semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak, hogy visszaadhassuk a Forma-1 régi izgalmát és látványosságát. Csak a saját sikereikkel törődnek".

Ecclestone rendszeresen a nyilvánosság előtt is vállalta, hogy Michael Schumacher a kedvenc pilótája, de úgy látszik a Ferrari-vezetők hajthatatlansága miatt már rá is kezd megorrolni.

Már Schumacher is kevésbé a kedvence

"Schumacher-drukker vagyok, de kétlem, hogy ennyi bajnokságot nyert volna, ha Senna nem hagy el minket. Ráadásul sosem volt olyan csapattársa, aki képes lett volna - vagy hagyták volna -, hogy felvegye vele a versenyt" - nyilatkozta az újságnak. (Ayrton Senna 1994-ben szenvedett halálos balesetet Imolában.)

Két hete, a monzai futam előtt azzal idegesítette a világbajnokot, hogy megtiltotta neki az új, hétcsillagos - a hét vb-címére utaló - baseballsapka viselését, mondván, hivatalosan csak a szezon végén válik győztessé.

Schumacher persze egész hétvégén az új fejfedőben villogott, az F-1 vezér tehetetlennek bizonyult.