Ödön
2 °C
11 °C

'Ecclestone ellehetetleníti a kiscsapatokat'

2004.09.29. 16:31
A Minardi és a Jordan főnöke, Paul Stoddart, illetve Eddie Jordan úgy véli, Bernie Ecclestone Forma-1-vezér nyilatkozatai csökkentik csapataik esélyeit, hogy jövőre is a legnépszerűbb sorozatban induljanak. Mindkét istálló a Ford kiválásával került nehéz helyzetbe.
A Ford kiválásával nehéz helyzetbe került csapatok vezetői, Eddie Jordan és a Minardi-tulajdonos egyre jobban tartanak attól, hogy Bernie Ecclestone istállóik nélkül képzeli el a Forma-1 jövőjét.

Komolytalan Ford

A világmárka kiszállásával nemcsak a Jaguar nem indul jövőre, de másik két gárda veszítette el motorszállítóját, és nem valószínű, hogy képes lesz pótolni azt, így kérdéses tud-e indulni a jövő évi világbajnokságon.

Bernie Ecclestone a Ford bejelentése után azonnal talált megoldást, szerinte a látszám változatlan maradhat, ha a nagyobb csapatok három autót indítanak az eddigi kettő helyett.

Ráadásul a Forma-1 főnöke a Ford F-1-es jelenlétét "komolytalannak" nevezte, szerinte ugyanis "160 millió dolláros éves költségvetéssel képtelenség sikereket elérni az elitkategóriában".

Kiscsapatok nélkül látványosabb F1?

A Minardi büdzséje mindössze ötvenmillió dollár, ezért Paul Stoddart különösen nehezményezte Ecclestone szavait: "Milyen cég fog befektetni nálunk, ha Bernie ilyeneket nyilatkozik?"

Az F-1 73 éves irányítója azt sem hallgatta el, hogy "a sorozat talán jobb és látványosabb lenne kevesebb kiscsapattal".

Mi járhat Ecclestone fejében

Eddie Jordan úgy véli a fenti kijelentése jócskán megnehezíti a szponzorszerzést.

"Ha szponzorral tárgyalok, könnyen előfordulhat, hogy egy nagyobb csapat képviselője azt mondja az ügyfelemnek - hallotta mit mondott Ecclestone, miért szenvedne a Jordannél, amikor minket is támogathat?" - véli Jordan.

Az ír menedzser arra gyanakszik, Ecclestone nem fedi fel teljesen a Forma-1-gyel kapcsolatos terveit, melyekben már nem számol a Jordannel és a Minardival: "Jó lenne tudni, mi jár Ecclestone fejében, amikor efféléket nyilatkozik. Úgy érzem nem játszik nyílt lapokkal".

Stoddart a hét elején azzal gyanúsította meg a Forma-1 vezetőit, hogy a Fordot kiszállását ők kényszerítették ki, hiszen tudták, azzal a Jordant és a Minardit is lehetetlen helyzetbe hozzák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?