Benedek
-5 °C
5 °C

Apja nyomában az ifjabb Piquet

2004.10.04. 13:19
A nyolcvanas években három Forma-1-es világbajnokságot nyert Nelson Piquet fia, Nelsinho Piquet vasárnap az angol Forma-3-as sorozat bajnoka lett. Apja 1978-ban nyerte meg a szigetországi sorozatot, míg szintén F-1-es világelső honfitársai közül Emerson Fittipaldi és Ayrton Senna is diadalmaskodott a világ legerősebbnek tartott F-3-as szériájában.
A volt háromszoros világbajnok Forma-1-es pilóta, Nelson Piquet fia, Nelsinho nyerte az angol Forma-3-as bajnokságot.

A legfiatalabb bajnok

A világ legerősebb F-3-as sorozatának befejező, Brand Hatch-i fordulójának első futamán második lett a brazil versenyző, de a pontversenyben már ezzel is bebiztosította diadalát. Néhány órával később azért a második versenyt megnyerte.

Sikerével a mindössze tizenkilenc esztendős Nelsinho minden idők legfiatalabb angol F-3-as bajnoka lett, és megismételte apja teljesítményét, aki 1978-ban lett a széria legjobbja.

A legnagyobb brazil versenyzők közül korábban Emerson Fittipaldi és Ayrton Senna is diadalmaskodott a szigetországban, mielőtt elkezdődött volna Forma-1-es pályafutása. A kétszeres világbajnok finn Mika Häkkinen, míg napjaink sztárjai közül Rubens Barrichello és Takuma Szato is megszerezte néhány éve a legnívósabbnak tartott Forma-3-as sorozat bajnoki címét. Mellettük Jenson Buttonnak és Kimi Räikkönennek is ez volt az utolsó állomása, mielőtt a királykategóriában kötöttek volna ki.

Már tavaly tesztelte a Williams-BMW-t

Nelsinho célja is természetesen az F-1, sőt, már tavaly decemberben ki is próbálhatott egy Williams-BMW-t Spanyolországban, hivatalos teszten.

Jövőre persze még biztosan nem indulhat a legmagasabb osztályban, de nem kizárt, hogy valamelyik csapathoz már sikerül bekerülnie tesztpilótának.