Mátyás
-6 °C
1 °C

Mégis lesz jövőre Brit Nagydíj

2004.10.07. 16:08
A Brand Synergy nevű brit vállalat kifizeti Bernie Ecclestone-nak, a Forma-1 vezérének a rendezéshez szükséges, ám eddig hiányzó hárommillió fontot, így semmi akadálya, hogy jövőre is megrendezzék a versenynaptárból alig egy hete törölt Brit Nagydíjat.
A Brand Synergy nevű brit vállalatnak sikerült megegyeznie Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 irányítójával, így szinte biztosra vehető, hogy jövőre is lesz Brit Nagydíj.

Mansell korábbi szponzora segített

"Mindenben sikerült megállapodnunk, így hamarosan 2011-ig szóló szerződést írunk alá" - mondta Kim Cockburn, az 1992-ben világbajnok Nigel Mansell által is támogatott csoport igazgatója.

Az angol futam rendezése nemrég komoly veszélybe került, törölték a 2005-ös naptárból, Ecclestone ugyanis a hírek szerint 8,9 millió fontot (3,3 milliárd forintot) kért a pályát üzemeltető British Racing Drivers' Clubtól a jövő évi futam rendezési jogáért. A szervezet azonban közölte, hogy legfeljebb hatmilliót tudna fizetni, különben vesztesége keletkezne a verseny megrendezésével.

A bevételeken is osztoznak majd

A kért összeget brit sajtóértesülések szerint a Brand Synergy meg tudta adni, így minden akadály elhárult a közös munka elől. A silverstone-i pálya jogtulajdonosa még mindig a British Racing Drivers' Club, ám valószínűleg egyezség születik majd az érintettek között a költségek, illetve a bevételek elosztásáról.