Barrichello: Olyan gyors vagyok, mint Schumacher

2004.10.19. 16:27
A brazil Rubens Barrichello legutóbbi nyilatkozatában elárulta, már nem csak a hétvégi, hazai futamát, a Brazil Nagydíjat akarja megnyerni, hanem a 2005-ös világbajnokságot is: "Gyorsaságban már utolértem Michael Schumachert, vagyis senki sem mondhatja, hogy csak második számú pilóta vagyok a Ferrarinál".
A szezonzáró Brazil Nagydíj megnyerése mellett Rubens Barrichello már új célt is kitűzött maga elé: jövőre szeretné megnyerni a Forma-1-es világbajnokságot.

"Schumacher legyőzése vb-címet jelenthet"

"Úgy érzem, hogy gyorsaságban már utolértem Michael Schumachert, vagyis senki sem mondhatja, hogy csak második számú pilótaként segítem a Ferrarit. Így jövőre nem is törekedhetek másra, mint csapattársam legyőzésére, ami világbajnoki címet jelenthet. Befejezném pályafutásomat, ha egyszer arra ébrednék, hogy álmomban lassabb voltam Michaelnél" - mondta a maranellóiak brazilja.

Barrichello megjegyezte: érzelemgazdag futamot vár Interlagosban, de a hazai közönség elvárásai már nem bénítják.

"Olyan hidegvérű lettem, mint Michael" - árulta el a pilóta, aki idén Monzában és Shanghajban nyert. Előbbi futamon Michael Schumacher a 15. helyről jött föl a másodikra, és csak azért nem előzte meg kollégáját, mert nem akarta, míg utóbbin a világbajnok ritka balszerencsés volt - a boxból indult, ütközött, defektet kapott - így csak tizenkettedik lett.

A Ferrari versenyzője néhány napja azt nyilatkozta, hogy a legendás Ayrton Senna 1993-as diadalát követően ismét hazai győzelem születhet a Forma-1-es világbajnokság záró futamán, a Brazil Nagydíjon.

Brazíliában Schumacher nem fog segíteni

"Egyik legnagyobb álmom megvalósulását jelentené a siker, s tudom, hogy képes vagyok rá. Az is a célom, hogy örömet okozzak a szurkolóimnak. Azonban senki se vegye biztosra az első helyemet, helyesebb, ha továbbra is a földön járunk" - mondta korábban Barrichello, aki 1993-ban indult először Interlagosban, s egyetlen - 1994-es - negyedik helytől eltekintve mindig kiesett, tavaly éppen az élről.

Ráadásul esélyeit csökkenti, hogy Michael Schumacher már jelezte, ő is nyerni akar Interlagosban, és kijelentette, ezúttal nem fog segíteni csapattársának, úgy mint tette azt Monzában.