Tizennégy év után újra lesz mexikói futam

2004.10.26. 13:15
Jövőre, 75 millió dollárból Forma-1-es pályát építenek a mexikói Cancun mellett, amelyen 2006-ban már versenyt is fognak rendezni. A közép-amerikai promóterek már megállapodtak Bernie Ecclestone-nal, az F-1 irányítójával, így két év múlva, tizennégy év elteltével, újra lesz futam Mexikóban.
Hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy Mexikó tizennégy év szünet után 2006-ban újra Forma-1-es futamot fog rendezni. A pályát építő, és a majdani versenyt promótáló társaság elnöke, Luis Silveira elmondta, már október 7-én megállapodott Bernie Ecclestone-nal, a Forma-1 irányítójával, így semmi akadálya, hogy a közép-amerikai nagydíj a versenynaptárba kerüljön.

Ismét Tilke kapott megbízást

Az új aszfaltcsíkot jövő év januárjában kezdik építeni a cancuni repülőtér szomszédságában, Hermann Tilke tervei alapján. A német szakember rajzolta meg az új Nürburgring és Hockenheimring, illetve a bahreini és a shanghaji pálya nyomvonalát is. Mexikóban viszont jóval kisebb büdzséből kell gazdálkodnia, hiszen míg a kínai létesítmény 300 millió dolláros, addig a cancuni mindössze 75 millió dolláros beruházással épül.

M-alakú lesz a pálya

Tilkének viszont már konkrét ötlete is van, hogyan nézzen ki az új nyomvonal: a promóterektől származó információk szerint M-alakra fog hasonlítani.

Mexikóban legutóbb 1992-ben, Mexikóváros mellett rendeztek F-1-es nagydíjat, amit Nigel Mansell nyert meg. A következő futam szinte biztosan 2006 októberében lesz, ha esetleg az építkezéssel csúsznának, 2007 márciusában.