Eladó Schumacher Ferrarija

2004.11.02. 14:05
Alig több mint egy héttel a Forma-1-es szezon után, a Ferrari hivatalos ajándékboltjának honlapján Schumacher idei győztes autójának eredeti részeit lehet megvásárolni. Az ülés 600 ezer, a kormány 850 ezer, a motor tízmillió forintért vásárolható meg. Az érdeklődés óriási, és ha kell, több alkatrészt is a szurkolók rendelkezésére bocsátanak.
"Nem vicc, Schumi Ferrarija eladó!" - kezdődik a német Bild keddi írása, majd a bulvárlap szerzője megjegyzi: garantáltan eredeti alkatrészhez juthatnak a vásárlók, igaz keményen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Tízmillióért árulják a motort

Cserében viszont az első vezetőszárnytól kezdve a tengelyig minden kapható és azonnal vihető. A tengely 2500 euró(614 ezer ft), a kormánykerék 3540 (870 ezer ft), az oldalsó légterelő 1500 (368 ezer) euróba kerül, és ezzel az alkatrészek közül ez a legolcsóbb.

A motorért 40 ezer eurót (közel tízmillió forintot) kell fizetni, egy abroncshoz viszont már háromezerért (737 ezer ft) hozzá lehet jutni. A kipufogó ennél kétezer euróval (1.23 millió ft) drágább. A Schumacherre szabott ülés 2500 euróba (600 ezer ft) kerül.

A kormány volt a legkelendőbb

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo úgy indokolta a "kiárusítást", hogy a Ferrarinak hatalmas szurkolótábora van az egész világon, és a drukkerek hozzá akarnak jutni a kocsi különböző tartozékaihoz. Ugyanakkor azt sem tagadta, hogy előtérbe helyezték ezt az újfajta pénzszerzési lehetőséget is. Schumacher ereklyéi mellett Barrichello, Berger és Irvine kocsijának darabjai is piacra kerültek.

Az érdeklődés eddig óriási, és a lap figyelmeztet, akkor sincs nagy baj, ha valaki lemaradna egy tételről, mert a Ferrari igyekszik megfelelő utánpótlás biztosítani. Eddig legkapósabb a kormány volt.