Coulthard a Jaguar-utódhoz tart

2004.11.16. 11:23
A Jaguar istállót néhány napja megvásárolta, és ezzel megmentette egy osztrák energiaital konszern. A régi csapatvezetőkkel felálló új teamnek még egyetlen pilótája sincs, ezért a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda többek között David Coulthard szerződtetését ajánlja nekik. A menedzserek el is ismerték, a skót versenyző a jelöltjeik között van.
Az elmúlt hétvégén a Red Bull energiaital gyártó cég megvásárolta a Fordtól a Jaguar Forma-1-es istállót, így biztossá vált a team jövője. Dieter Mateschitz RB-elnök egy hétfői sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette a tulajdonosváltást, valamint hogy a csapat vezetősége és a Cosworth-motor is megmarad.

"Jónéhány pilótát kipróbálunk"

A pilótakettőst természetesen még nem jelölték ki, bár az osztrák milliárdos úgy nyilatkozott, "ésszerű lenne" az idén jaguaros, Red Bull-támogatott Christian Klien megtartása. Tony Purnell csapatfőnök viszont Kliennel sem fog kivételezni: "Jónéhány pilótát kipróbálunk a teszteken, mielőtt bárkit is szerződtetnénk. Semmi okunk sietni, nem hamarkodjuk el a választást".

Klien mellett felmerült az idei F3000-es bajnok Vitantonio Liuzzi neve is, míg az osztrák Forma-1-es legenda, Niki Lauda a pillanatnyilag 'szabad ügynök' David Coulthardot ajánlotta honfitársa, Mateschitz figyelmébe.

"Klien helye még nem biztos"

"A megfelelő embereket kell kiválasztania, hogy sikeresek lehessenek az autói, biztos vagyok benne, hogy Klien igazolása még nem dőlt el. Sok fiatalt ki kell próbálnia, és a leggyorsabbakat kiválasztania. Coulthard szabad, a tapasztalatára lehetne építeni, jó döntés lenne a szerződtetése" - nyilatkozta Lauda az osztrák APA hírügynökségnek.

A skót persze már Purnellnek is eszébe jutott, aki elárulta, "a bő listán ott van Coulthard is".

Coulthardot már szeptemberben meg akarták szerezni

A 33 éves pilóta idén kilenc szezon után hagyta el a McLarent, de eddig nem sikerült új csapatot találnia. Korábban beajánlotta magát a Williamsnek, ám ott szinte biztosan fiatalabb versenyzőt, Nick Heidfeldet vagy Anthony Davidsont szerződtetik.

Coulthard sanszait növeli, hogy angol források szeptemberben, mielőtt kétségessé vált volna az istálló sorsa, biztosnak vélték, hogy a Jaguarhoz távozik.