Az üdítősdobozra emlékeztet a Red Bull kocsija

2004.11.17. 14:10
Szerdán bemutatták a legújabb Forma-1-es istálló, a Red Bull Racing autóinak fényezését: a novemberi teszteléseken az üdítőmárka kék, ezüst, piros, sárga színeiben futnak a kocsik.
Szerdán a Jaguar megvásárlásával létrejött Red Bull Racing bemutatta első autóinak fényezését. Az üdítőital-konszern gépeit a klasszikus ezüst, kék, piros, sárga "Red Bull-színekre" fényezik, pontosan olyan desing-t kapnak, mint az üdítősdoboz.

A tulajdonosnak nem tetszik a design

A kocsikkal a hónap végén Barcelonában három napon át fog tesztelni Christian Klien, aki idén a Jaguar egyik versenyzője volt, és az osztrák cég által szponzorált 2004-es Forma-3000-es bajnok, Vitantonio Liuzzi.

A következő szezonra viszont biztosan változni fog a fényezés, mert a csapattulajdonos Dieter Mateschitz túl egyszerűnek tartja a jelenlegi megjelenést.

#alt#

"Ahogy a Ferrari színe a piros, a miénk az ezüst és a kék, kiegészítve pirossal, valamint sárgával. Mindenképpen maradnunk kell ezeknél, viszont nem szeretném, ha a kocsi úgy nézne ki, mint az alumínium flakon" - nyilatkozta a milliárdos osztrák üzletember az istálló hétfői hivatalos bemutatásakor.

Három fiatal és egy tapasztalt pilóta a jelöltek között

A motorszállítóját viszont megtarjta a gárda, Barcelonában és jövőre is Cosworth erőművek hajtják az autókat. Pilótái még nincsenek a csapatnak, egyelőre Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, David Coulthard és Anthony Davidson neve került szóba, mint versenyző-jelölt.