Schumacher Ferrariját tolták a Champs Elyseén

2004.12.06. 10:54
Vasárnap legalább százezer néző figyelte, amint Párizs főutcáján, a Champs Elyseén felvonult Forma-1-es autójával Michael Schumacher, valamint a Ferrari négy csúcsmodellje. Az ünnepséget a francia kormány és egy egészségügyi szervezet kötötte megállapodás miatt szervezték.
Szombat este Michael Schumacher meglepő vereséget szenvedett a párizsi Race of Champions (Bajnokok Tornája) nevű versenyen, másnap mégis őt ünnepelte az egész francia főváros: idei Forma-1-es autójával, az F2004-es Ferrarival vonult föl a Champs Elyseén.

A rajongók körülvették Schumacher autóját

#alt#
Klikk a képre!
A macskaköves utcán tartott bemutatón becslések szerint százezer ember figyelte a Ferrari-konvojt, amely öt autóból állt. Az F1-es gép mögött a Jean Todt csapatfőnök vezette csúcsmodell, az Enzo következett, majd két volt Ferrari-pilóta, René Arnoux és Patrick Tambay jött egy 575 Maranellóval, illetve egy 612 Scagliettivel. A sort a gyár legújabb modellje, az F430-as zárta Felipe Massával a volánnál.

A felvonulás a Diadalívtől indult és a Concorde térig tartott, ám néhány helyen elakadt a csapat, mert a nézők körülvették Schumacher autóját. A világbajnok le is állította a kilencszáz lőerős motort, a kocsit a rendőrök tolták, nehogy baleset történjen.

A világbajnok egykori orvosával is találkozott

"Tízszeres bajnok is lehet"
A Ferrari technikai igazgatója, Schumacher egyik legfontosabb munkatársa, Ross Brawn nem vett részt a vasárnapi parádén, de az angol Sunday Mirror című lapban méltatta a világbajnokot: "Michael különleges ember, a rekordjai már így is megdönthetetlenek, ráadásul még legalább két évig versenyezni fog. De ha még kétszer nyerne, biztos vagyok benne, hogy nem állna meg, és célba venné a tizedik vb-címet. Az lenne a hab a tortán".
A felvonulást a kormány, valamint a Gerinc- és Agyvelő Szervezet (IOC) közötti együttműködési megállapodás ünneplésére rendezték, így megérkezte után a német világklasszis egy cabrio Ferrariba ült át, és a miniszteri irodákhoz ment. Ott találkozott Philippe Douste-Blazy egészségügyi miniszterrel és az IOC elnökével, Gerard Saillant professzorral.

Mind Schumacher, mind Todt tagjai és támogatói az IOC-nek, míg Saillant-t a világ egyik legjobb sebészének tartják, ő kezelte a pilótát is 1999-ben, amikor Silverstone-ban eltört a lába.