Heidfeld nyerte a Williams-párbajt

2004.12.12. 16:10
A német Nick Heidfeld három tizedmásodperccel bizonyult jobbnak ellenfelénél, a brazil Antonio Pizzoniánál a Williams-BMW kettejük számára rendezett pénteki tesztjén, így szinte biztosan a csapat versenyzője lesz. A pilóta szombaton is a leggyorsabb volt.
Pénteken a Williams-BMW második versenyzői helyéért tesztelt Nick Heidfeld és Antonio Pizzonia. Kettejük párbajának tétje az volt, ki lehet a már korábban szerződtetett Mark Webber csapattársa 2005-ben. A csatát Heidfeld nyerte meg.

"Megmutatta, mit tud"

A pilóták azonos autókkal azonos körülmények között futottak, a német három tizedmásodperccel - 1:16:786 - verte brazil ellenfelét (1:17:097). A versenyszerződését egyelőre nem jelentették be hivatalosan, ám ez már csak idő kérdése. A vezetők közül a BMW főmérnöke, Mario Theissen kommentálta az összecsapást.

"Nick teljesen száraz pályán is megmutathatta mit tud, és nem is okozott csalódást. Újra remek munkát végzett" - nyilatkozta a szakember a Williams honlapján, utalva arra is, hogy Heidfeld korábban csak esőben próbálhatta ki az autót.

"Ennél is többet tudok"

A huszonhét éves pilóta is elégedett volt, ám úgy érzi, még többet tud: "Azt hiszem, még van bennem tartalék, ennél jobb időre is képes leszek".

A tesztek szombaton is folytatódtak, ekkor a fellocsolt aszfalton az összes Michelin gumival induló istálló körözött, egy-egy autóval. Pizzonia már nem kapott lehetőséget, viszont Heidfeld a leggyorsabbnak bizonyult a mezőnyben.