Borisz Jelcin Jr. Forma-1-es menedzser lett

2004.12.16. 11:52
Borisz Jelcin orosz exelnök azonos nevű, 23 éves unokája lesz a Midland F1 istálló reklámmenedzsere, amely a tervek szerint 2006-ban rajtol a Forma-1-ben.
Borisz Jelcin orosz exelnök azonos nevű unokája lesz a Midland F1 istálló reklámmenedzsere, amely a tervek szerint 2006-ban rajtol a Forma-1-ben.

"Kitűnően kommunikál"

"Boris a szponzorokkal és a promóciós események szervezésével foglalkozik majd. Ideális ember erre a feladatra, hiszen remek kommunikációs képességei vannak, barátságos, bárkivel megtalálja a közös hangot. Persze a neve sem mellékes, amely remek márkanév az egész világon" - nyilatkozta az orosz ITAR-TASS hírügynökségnek Alexander Radunsky, a Midland egyik főnöke.

Boris Jelcin Jr. 1981-ben született, iskoláit Angliában, az Egyesült Államokban és a moszkvai közgazdasági egyetemen végezte, így tökéletesen beszél angolul és a kellő képesítése is megvan.

Egy szponzort már talált is

Ráadásul remek kapcsolatokkal is rendelkezik, hiszen nagynénje, Yelena Jelcin férje a legnagyobb orosz légitársaság, az Aeroflot főnöke, amely a Midland egyik főszponzora lehet.

Alex Shnaider, az istálló alapítója a Kommersant nevű moszkvai lapnak elárulta, tárgyal a légitársasággal: "Jó ideje kapcsolatban állunk, általában a Forma-1 a téma, és a jövőbeni együttműködés sem kizárt".

A Midlanddel a Dallara is visszatér a Forma-1-be, amely az autót fogja gyártani, míg az anyagi hátteret nagyrészt orosz üzletemberek biztosítják. A motort a Ferrari vagy a Cosworth szállíthatja, a team központja London vonzáskörzetében lesz.

Orosz helyett mexikói

A cél egy orosz pilótát indítása, ami viszont nem könnyű feladat, ugyanis az ország nem hemzseg a tehetségektől. Shnaidernek kanadai állapolgársága is van, így észak-amerikai kapcsolatai miatt egyelőre a mexikói Mario Rodriguez szerződtetésére van a legtöbb esély.

"A menedzserével előszerződést kötöttünk, és nagyon úgy néz ki, hogy nálunk fog versenyezni" - nyilatkozta Shnaider a Kommersantnak.

A 28 éves pilóta 2002-ben mutatkozott be a Champ Car szériában, és az év újonca lett, azóta több furamot is megnyert.