Matthäus is beszólt Schumachernek

2004.12.22. 14:51
Németországban a férfiaknál a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher lett az év legjobb férfi sportolója, míg a nőknél az Athénban a nyolcadik olimpiai aranyát szerző kajakos, Birgit Fischer érdemelte ki az elismerést. A díjátadás nem múlt el kínos közjáték nélkül, a kajakos sérelmezte, hogy Schumacher nem vette át a díjat, és nem szakította meg szabadságát. A német sportélet több prominense - köztük a magyar kapitány, Lothar Matthäus - is csatlakozott hozzá.
Idén Baden-Badenben adták át az év legjobb német sportolóinak járó díjakat. A férfiaknál az hetedszer Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher végzett az élen, a nőknél a 42 éves kajakos Birgit Fischer, aki nyolcadik olimpiai aranyát nyerte Athénban. Sikerének értékét növelte, hogy '80-ban nyert először, és hogy az éveken keresztül verhetetlen, és most is favorit magyar női négyest múlta felül irányításával az egység.

Ugyanazok a szabályok érvényesek rá is

Birgit Fischer megjelent az eseményen, Michael Schumacher azonban személyesen nem, mert nem szakította meg norvégiai családi szabadságát, és csak videón keresztül mondott köszönetet, hogy ismét őt választották meg a legjobbnak. A kajakos azonnal kifejezte nemtetszését.

"Michael távolléte a mi illetve más sportkedvelők, szakemberek semmibe vétele. Lehet, hogy ő sokkal több pénz keres, mint mi, de észre kellene vennie, hogy őrá is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint más klasszisokra" - háborgott.

Kimondta, amire mindenki gondol?

Fischer a Bildnek nyilatkozva azt mondta, többen biztatták egyetértésükkel, és hogy örülnek, hogy végre ki merte mondani, amit mindenki más gondol. A tartomány első embere, Kurt Beck is neheztelt a világsztárra.

A volt világbajnok ökölvívó, Sven Ottke úgy nyilatkozott, érthetetlen és elfogadhatatlan, amit a Schumacher-család művel. "Példát kellene mutatnia, nem a szabályokat megszegnie" - jelentette ki.

Weber megvédte, Matthäus nem ért egyet

Lothar Matthäus így vélekedett: "megértem Fischer idegességét, mert Schumacher nagyon sokat köszönhet a sportnak, drukkereinek, akik megérdemlik, hogy személyesen legyen ott a díjátadáson, ne csak a kivetítőről köszönjön vissza."

Schumacher két éve a Sport Oscar-díj átadásán viselkedett érthetetlenül, amikor a szobrocska átvétele után egyszerűen elrohant, nem jelent meg az interjúszobában, ahol kötelezően válaszolni kellett volna a kérdésekre.

A hétszeres világbajnok menedzsere, Willi Weber természetesen védelmébe vette kedvencét. "Aki ismeri Schumachert, pontosan tudja, hogy nem arrogáns, és nem nagyképűsége miatt nem vette át a díjat. Kevés időt tölthet el év közben a családjával, ez okozta távolmaradását" - összegzett.