Kipróbálták a Ferrari átmeneti autóját

2005.01.21. 13:14
A Ferrari házi tesztpályáján, Fioranóban, csütörtökön Andrea Bertolini, a gyár egyik pilótája kipróbálta a tavalyi F1-es modell új szabályok szerint átalakított változatát, az F2004 M-et, amit a szezon első négy futamán fog használni az istálló. Az új gép, az F2005-ös február végére készül el, és az idény ötödik versenyén indítják először.
Csütörtökön a Ferrari fioranói tesztpályáján megkezdődött annak a Forma-1-es autónak a tesztelése, amellyel az istálló a szezon első négy versenyén fog indulni.

Huszonegy kört ment az átmeneti Ferrari

A világbajnok gárda néhány napja jelentette be, hogy az új gépét, az F2005-öst csak az ötödik futamon veti be, addig a tavalyi, F2004-es átépített változatát használja Michael Schumacher és Rubens Barrichello.

A módosított modell neve nem B, hanem F2004 M lesz, és a gyár egyik tesztpilótája, Andrea Bertolini próbálta ki először. A nedves aszfalton huszonegy kört tett meg, legjobb ideje 1:04.287 volt. A jócskán áttervezett kocsi végig esőgumikkal futott.

A próba szombaton, a vairanói egyenesben folytatódik, ahol Bertolini az aerodinamikai újdonságokat fogja tesztelni.

Az F2005 február végére készül el

Az F2005-öt valószínűleg február 21-én, a Ferrari maranellói központjában mutatják be, majd az idény ötödik versenyén, a Spanyol Nagydíjon vetik be először.

Ezen a héten az M pályára küldése már a második jelentős esemény a világbajnok istállónál, ugyanis szerdán a gárda vezetői meghosszabbították Bernie Ecclestone-nal a Konkord-szerződést, melynek értelmében 2012-ig a Forma-1-ben indítják autóikat. Angol lapok értesülései szerint a a Ferrari százmillió dollárt kapott az aláírásért.