Moszkvában mutatják be a Jordan-Toyotát

2005.01.27. 18:10
A Jordan istálló új tulajdonosa, a Midland Group egyik szóvivője közölte, a csapat 2005-ös Forma-1-es autóját február 25-én, Moszkvában, a Vörös téren mutatják be. A Midland főnöke, Alex Shnaider ugyanis orosz születésű, és az eseményre meghívta Vlagyimir Putyin orosz államelnököt is.
Ehét elején a Midland Group nevű befektetési vállalat résztulajdonosa, Alex Shnaider megvásárolta a Jordan Forma-1-es csapatot. Az orosz születésű, de már kanadai állampolgársággal is rendelkező üzletember azt tervezi, hogy hazájában, Moszkvában mutatja be a csapat 2005-ös Forma-1-es autóját.

Meghívták Putyint is

A Toyota-motoros gépet, amelyet a Jordan mérnökei a Dallara autóépítő cég szakembereivel együtt készítenek el, a Vörös téren, vagy annak közelében tárják a nyilvánosság elé.

Shnaidernek rengeteg érdekeltsége van Oroszországban, célja, hogy szülőhazájának lakói is testközelből csodálhassák meg az autót. Az ünnepélyes eseményre még Vlagyimir Putyin orosz elnököt is meghívta.

"Még nem biztos, hogy el tud jönni a bemutatóra, de várjuk, és reméljük, hogy ott lesz" - nyilatkozta a Midland egyik szóvivője a Reuters hírügynökségnek.

Shnaider a jövő orosz F1-es pilótáit neveli

Shnaider célja, hogy orosz pilótát ültessen az egyik autójába, de ezt egyelőre nem teheti meg, mert nincs megfelelő képzettségű honfitársa. Épp ezért az F1-es projekttel párhuzamosan az európai Forma-3-as sorozatban is indít egy csapatot, hogy kinevelje a jövő orosz F1-es bajnokát.

Az még nem dőlt el, hogy a Forma-1-es csapatába kiket szerződtet, de a mexikói Mario Dominguez már közel áll az aláíráshoz, melléje a BAR-Honda tesztpilótáját, Anthony Davidsont szemelték ki a menedzserei. Ha utóbbit nem sikerülne leigazolnia, a holland Robert Doornbos, a német Timo Glock, a francia Franck Montagny, az indiai Narain Karthikeyan és Baumgartner Zsolt is esélyes lehet.