Baumgartner kimaradt a Forma-1-ből

2005.02.03. 17:25
A Jordan istálló csütörtök délután sajtóközleményben tudatta, hogy leigazolta az indiai Narain Karthikeyant és a portugál Tiago Monteirót. Szerződtetésük azt jelenti, hogy Baumgartner Zsolt idén biztosan nem indulhat a Forma-1-ben.
Csütörtök késő délután a Jordan-Toyota istálló közleményben hozta nyilvánosságra, hogy versenypilótának szerződtette az indiai Narain Karthikeyant és a portugál Tiago Monteirót. Mindketten abszolút újoncok a Forma-1-ben.

A sportigazgató választott

Karthikeyan menedzsere már kedden elárulta, hogy védencének szerződést ajánlott a Jordan, ám az istálló ezt csak két nappal később erősítette meg. Monteiro ügynökével nem sokkal a bejelentés előtt állapodtak meg.

Mindkettőjüket a Jordan új sportigazgatója, a tulajdonosváltás után a gárdához került Trevor Carlin választotta ki, mert néhány éve a brit F3-as sorozatban már dolgoztak együtt, sikerrel. Karthekiyan a Forma-1 történetének első indiai pilótája.

"Tiago abszolút profi pilóta, technikailag tökéletesen képzett és remek ritmusban vezet" - mondta Carlin. A sportigazgató szerint nagyon szerencsések, hogy olyan párost hozhattak össze, amely "fiatalságával, technikai képességeivel, gyorsaságával és tehetségével nagyon erőssé tesz minket."

Baumgartner egyelőre kiszáll

Szerződtetésük azt is jelenti, hogy a 2003-as két futam és a teljes 2004-es szezon után Baumgartner Zsolt biztosan nem folytathatja a Forma-1-ben. Előző csapatánál, a Minardinál ugyan van még egy szabad hely, de az új menedzserének, Rick Gorne-nak nem sikerült megállapodnia a team tulajdonosával, Paul Stoddarttal - ezt a Baumgartner Team jelentette be nemrég. Annak ellenére, hogy a menedzsment hetek óta sikeres tárgyalásokról számolt be, végül a Jordanhez sem sikerült bejutnia a versenyzőnek, a többi csapatnál pedig fel sem merült a neve.