Schumacher gyenge szezonkezdettől tart

2005.02.07. 11:49
A Ferrari a tavalyi kocsi módosított változatával, az F2004 M-el kezdi az idei szezont, és csak az ötödik futamon veti be az új autóját, az F2005-öt. A rivális istállók viszont a legújabb konstrukciójukkal indulnak már a szezonynyító Ausztrál Nagydíjon is, és a múlt heti teszteredményeiket látva Michael Schumacher igen nehéz kezdésre számít. Valenciában a McLaren és a Renault kocsija is gyorsabb volt, mint a hétszeres világbajnok Ferrarija.
Az idei szabályváltozások miatt a Forma-1-es csapatok nagy része a tavalyitól szinte teljesen eltérő, újonnan kifejlesztett autóval vág neki az idénynek, csupán a legjobb és a leggyengébb istálló indul a tavalyi kocsijának módosított változatával.

Csak az ötödik futamra készül el az új Ferrari

A Minardinál persze pénzügyi okok állnak a háttérben, a Ferrari viszont maga választotta, hogy az átépített 2004-es kocsival, az F2004 M-mel kezdik az idényt.

Az új gép ugyan február végére minden bizonnyal elkészül, február 21-én be is mutatják, de tesztelésére nem lenne elég idő, hiszen az Ausztrál Nagydíjjal március első hétvégéjén már elkezdődik a sorozat. Melbourne-be, és még további három versenyre így a Ferrari az M-et viszi, és csak az ötödik, Spanyol GP-n veti be az F2005-öt.

A Renault és a McLaren is veszélyes lehet

A csapat sztárja, Michael Schumacher viszont úgy tűnik, aggódik a szezonkezdet miatt, ugyanis a múlt heti valenciai teszten a McLaren és a Renault is kiemelkedőt nyújtott, eredményeiket a hétszeres világbajnok csak megközelíteni tudta.

"Egyre inkább úgy érzem, hogy nehéz szezonkezdet vár ránk. Mi még valójában a tavalyi autót használjuk, míg a riválisaink teljesen új gépekkel indulnak. Ha jobban megismerik azokat, és rátalálnak a megfelelő beállításokra, nagyon sokat fejlődhetnek az első versenyig" - nyilatkozta a milánói Gazzetta dello Sport című lapnak a német pilóta.

Raikkönen volt a legjobb Valenciában

A hét leggyorsabb versenyzője Valenciában Kimi Raikkönen volt, a McLaren MP4/20-as gépével. A kollektív tesztek ezen a héten Jerezben folytatódnak.