A Renault és a McLaren is veri a Ferrarit

2005.02.16. 11:01
A múlt heti jerezi teszteken, és a kedden kezdődött barcelonai gyakorlás első napján is csupán a középmezőnyben végzett Ferrarijával Michael Schumacher. A hétszeres világbajnoknál a Renault-k és a McLaren-Mercedesek rendszeresen gyorsabbak voltak. A német pilóta egyelőre nem aggódik, mert szerinte tavaly is hasonló volt a helyzet, aztán mégis ő nyerte a vb-t.
Kedden, a barcelonai tesztek első napján folytatódott a Ferrari gyengélkedése: az 1-es számú autó volánjánál Michael Schumacher csak a tizedik időt érte el. Ellenben a Renault és a McLaren tovább remekel, Fernando Alonso és Juan Pablo Montoya végzett az élen, előbbi 1,7 másodperccet vert a világbajnokra.

Jerezben Button is megverte Schumachert

Múlt héten Jerezben Jenson Button a BAR-Hondaval, a két Renault, Alonso és Giancarlo Fisichella, valamint Montoya McLarenje is gyorsabb volt a német Ferrarirájánál, és a tendencia folytatódni látszik. A hétszeres világbajnok persze nem pánikol, viszont saját honlapján elismerte, hogy két istálló is jobb formában van, mint az övék.

"Jerezben leginkább megbízhatósági és gumiteszteket végeztünk, így indokoltak a kevésbé jó eredmények. Persze nem lehet egészen erre fogni, hogy lemaradtunk az élről. Nagyon erősnek tűnik a konkurencia, különösen a McLaren és a Renault emelkedik ki a mezőnyből. Azt hiszem, idén ők lesznek a legnagyobb ellenfeleink" - írta Schumacher.

A Ferrari tavaly sem a teszteket, hanem a futamokat nyerte

Korábban a másik Ferrari-pilóta, Rubens Barrichello elmondta, nem izgatja magát túlzottan a kevésbé jó idők miatt, és egyelőre úgy látszik, Schumacher sem aggódik: "Tavaly sem Jerezben, sem Valenciában nem voltunk túl gyorsak a szezon előtti gyakorlásokon, aztán Melbourne-ben, az első futamon mégis győztünk. Most is hasonló folytatást remélek".

A Ferrari visszafogottabb eredménye viszont más istállók pilótáinak is feltűnt, a toyotás Ralf Schumacher, Michael öccse például kijelentette, "a Ferrari már csak a harmadik leggyorsabb autó, a Renault és a McLaren is jobb nála".

Alonso Schumachert akarja legyőzni

A Renault egyik menője, Alonso ellenben igyekszik szerény maradni, és nem hallgatja el, hogy a kocsijuk ugyan gyors, de még nem elég megbízható. "Remek a gép, de túl sokszor robban le. Ha így marad az első futamra is, nem sokat érünk a sebességével" - mondta a hét elején az f1racing.net-nek.

A huszonhárom éves spanyol viszont mindent megtesz, hogy már idén világbajnok legyen, ugyanis attól tart, Michael Schumacher esetleg visszavonul a szezon végén: "Schumachert legyőzve vb-t nyerni tízszer annyit ér, mintha ő már nem lenne a mezőnyben".