BMW-re cseréli a Ferrarit a Sauber

2005.02.23. 11:26
A Williams-BMW főnöke, Sir Frank Williams kedden bejelentette, csapatának motorgyártója jövőre már a Saubernek is szállít. A svájci csapat viszont csak a német cég második számú istállója lesz, a gyári továbbra is az angol marad.
Idén véget ér a Ferrari és a Sauber majd' tíz éve tartó együttműködése, jövőre már nem az olasz gyártó, hanem a BMW motorjaival indulnak a svájci gárda autói.

A BMW sportigazgatója árulta el

Angol sajtóértesülések szerint néhány hete a Sauber és a Red Bull Racing is megkereste a német céget, és annak vezetői rövid tárgyalások után az előbbit választották - árulta el egy keddi PR-eseményen Sir Frank Williams, a Williams-BMW főnöke, akit a BMW sportigazgatója tájékoztatott.

"Mario Theissen elmondta nekem, hogy jövőre egy másik csapatnak is szállítanak motorokat. Két istálló pályázott az erőművekre, a Sauber, és még egy, de annak nem tudom a nevét. A lényeg, hogy a svájciak mellett döntöttek" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Sir Williams.

A Williams marad a gyári csapat

A tolókocsihoz kötött menedzser elmondta, mindez nem befolyásolja a BMW és saját alakulatának kapcsolatát: "A Williams és a BMW megállapodására ennek nem lesz hatása, továbbra is a mi leszünk a gyári istálló".

A német autógyártó 2000 óta támogatja a Williamset, öt év alatt pilótái összesen tíz Forma-1-es futamot nyertek. Azt még nem tudni, a Ferrari kinek szállít jövőre.