Button: A dobogó tetejéről akarok lenézni Schumacherre

2005.02.28. 11:18
Pénteken az első edzésekkel elkezdődik a Forma-1-es szezon. Michael Schumacher újabb elsősége a tesztek alapján kevésbé látszik biztosnak, mint az utóbbi években, Jenson Button nem is titkolja, a ferraris világbajnok legyőzése a célja.
Pénteken elkezdődik az ötvenhatodik Forma-1-es szezon, melynek legnagyobb kérdése, hogy öt évnyi megszakítatlan uralkodás után le tudja-e győzni valaki a hétszeres világbajnok Michael Schumachert.

A tesztidény alapján úgy tűnik, igen, hiszen a McLaren-Mercedes és a Renault autói szinte mindig, és Jenson Button BAR-Hondája is jó néhányszor gyorsabb volt, mint a címvédő Ferrarija.

Button nagyon magabiztos

A mcLarenesek és a renault-sok rendszeresen visszafogottan nyilatkoztak az esélyeikről, Button viszont legutóbbi megszólalásával igyekezett nyomást gyakorolni Schumacherre.

"A Ferrari nem nyerhet örökké, a célom, hogy a dobogó tetejéről nézzek le Schumacherre" - mondta a huszonöt éves angol a BBC rádiójának.

Button ráadásul még német ellenfele különleges tehetségét is megkérdőjelezte: "Az övé a legjobb autó. Ha Raikkönent vagy Montoyát ültetnék a helyére, ők is nyernének vele".

Még nem bizonyított

Schumacher általában nem szokott nyilatkozatháborúba szállni senkivel, de ezúttal válaszolt: "Már csak négy nap van hátra az első edzésig, lassan véget ér a beszéd ideje, és tettekkel kell bizonyítani. Jenson, mint pilóta, még kérdőjel számomra, bár igazolhatja a képességeit".

Természetesen, mint három éve mindig, idén is fölmerült, hogy a harminchat éves ferraris a szezon végén visszavonul, ám ő ezt újfent cáfolta, sőt, kijelentette, akár még évekig is folytathatja.

"Még mindig szórakoztat a vezetés"

"Nem érzem magam öregnek. Még mindig szórakoztat a vezetés, és ez a lényeg. Nagy esély van rá, hogy negyven évesen is versenyezni fogok" - mondta a Reuters hírügynökségnek.

Schumacher Ferrarival kötött szerződése 2006-ban jár le, de ha tényleg komolyan gondolja, 2009-ig is versenyezhet. Kivételes fizikai felkészültségét látva pedig akár még annál is tovább