Alex Wurz helyettesíti Montoyát San Marinóban

2005.04.19. 17:19
A szűk egy hónapja vállsérülést szenvedett mcLarenes Juan Pablo Montoya még nem épült föl vállsérüléséből, így a team osztrák tesztpilótája, Alex Wurz veheti át a helyét a hétvégi San Marinó-i Nagydíjon.
Juan Pablo Montoya még mindig nem épült fel tökéletesen vállsérüléséből, így helyette Alexander Wurz áll rajthoz a McLaren-Mercedesnél a vasárnapi F1-es San Marinó-i Nagydíjon.

A 31 éves Wurz 2000 októberében, a Benetton színeiben indult legutóbb Forma-1-es versenyen, néhány hónappal később szerződött a McLarenhez tesztpilótának. A futamok közötti gyakorlásokon számtalanszor bizonyította tudását, a mezőny egyik leggyorsabb tagja.

Sokáig nem fért be az új autóba

Az idei szezon előtt viszont bizonytalanná vált mclarenes karrierjének folytatása, ugyanis jóval magasabb a wokingi istálló három további versenyzőjénél, így sokáig nem fért bele a gárda új kocsijába, az MP4/20-as gépbe. Montoya kiesésekor meg kellett miatta nagyobbítani az autó vezetőfülkéjét, ami tökéletesen sikerült, és a bahreini pénteki szabadedzéseken ő futotta a legjobb időt.

"Végre versenyen is indulhatok"

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója örül, hogy négy és fél év után Wurz hivatalos nagydíjon is bizonyíthat a McLarennel: "Nagyon megérdemli már ezt a versenyt, mindenben támogatni fogjuk."

Wurz szintén boldog, amint a Reuters hírügynökségnek elmondta, várta, hogy a sok tesztelés után rajthoz állhasson: "Mióta a McLarennél vagyok 70 ezer kilométert vezettem a gyakorlásokon, így nagyszerű lesz végre élesben is kipróbálni az autót. Mindent megteszek, hogy jó eredményt hozzak a csapatnak".

Montoya csak májusban vezethet újra

A szűk egy hónapja teniszezés közben vállsérülést szenvedett Juan Pablo Montoya a tervek szerint gyógyul, de mivel hetekig nem mozgathatta a karját, az izmai valamelyest elsorvadtak, és a hétvégén még korai lenne F1-es kocsit vezetnie. A május 8-i Spanyol GP-re viszont szinte biztosan visszatér.

A legutóbbi futamon, Bahreinben a McLaren másik tesztelője, Pedro De la Rosa helyettesítette őt, és remek ötödik helyet ért el, ráadásul sokat előzött is. San Marinóban, majd Barcelonában ismét a pénteki szabadedzéseken indulhat De la Rosa, utána viszont valószínűleg Wurz kap majd lehetőséget a pénteki napon, bár erről csak később döntenek a team vezetői.