Benzinkutaknál keresik Bahrein F1-es pilótáját

2005.04.20. 10:31
Szokatlan módját választották a tehetségkutatásnak Bahreinben: az olajállamnak szüksége van egy hazai Forma-1-es pilótára, ezért az állam benzinkútjainál bárki jelenkezhet, ha kitölti a szükséges kérdőívet. A legjobbat ingyen eljuttatják az F1-ig.
Idén másodszor rendeztek Bahreinben Forma-1-es futamot, az arab országokban egyre népszerűbb az F1, de az igazi sikerhez az kell, hogy a szurkolók egy honfitársuknak drukkolhassanak, vagyis ki kell nevelni egy versenypilótát.

Tíz év alatt ki kell nevelni egy pilótát

Az f1racing.net tudósításából kiderül, a napokban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy tízéves projektet indítanak, amelynek letelte után - persze lehet korábban is - bahreini pilótának kell indulnia a Forma-1-ben.

Bahreinben nincsenek nívós pályaautós bajnokságok, így igen nehéz feladat megtalálni a tehetségeket. A kormány ezért úgy döntött, bárki jelenetkezhet, aki bahreini állampolgár, 18 és 26 év között van és - természetesen - az erősebbik nemhez tartozik. Nem kell mást tennie, mint a Bapco olajtársaság valamelyik benzinkútjánál kitöltenie az űrlapot, és máris bekerül a versengésbe.

A legjobb egy élcsapattól kap szerződést

Egyelőre nem tudni, hogyan választják majd ki a tehetségeket, de az biztos, hogy a legjobb egy évig versenyezhet a Caterham Gulf Se7en bajnokságban, majd egy vezető F1-es csapat segítségével lépkedhet a Forma-1-es szereplés felé.

Elképzelhető, hogy a Forma-1-be 2006-ban bekapcsolódó arab istálló, a Team Dubai vagy a vele szorosan együttműködő McLaren lesz ez a gárda. Utóbbi indított már hasonló, hosszú távú tehetségnevelő programot: van olyan tinédzser tehetségük, akivel tízéves szerződést kötöttek.