Tesztelésen ütközött két Minardi

2005.04.28. 11:19
A Minardi holland versenyzője, Christijan Albers és Chanoch Nissany, az istálló magyar licenccel szereplő izraeli tesztpilótája karamboloztak a csapat mugellói tesztelésén. Egyikük sem sérült meg, de az autókat a boxba kellett vontatni.
Nem csak a tehetősebb csapatok, de a Minardi is tesztel a héten: a gárda új autójával, a PS05-össel Mugellóban köröz a két versenyző, Patrick Friesacher és Christijan Albers, míg az izraeli-magyar kettős állampolgár tesztpilóta, Chanoch Nissany a 04B modellel futhat.

Szerdán viszont nem a tervek szerint folyt a gyakorlás, ugyanis a pálya utolsó kanyarjában Albers és Nissany összeütköztek. A két kocsi enyhén összetört, és a boxba kellett őket vontatni. A sofőrök nem sérültek meg.

Nem értették meg egymást

"Nagyon jól kezdődött a nap, leginkább az aerodinamikai elemeket próbálgattuk" - emlékezett vissza Albers, aki az f1racing.net tudósítójának nyilatkozott. - "Egy órakor megebédeltünk, aztán visszamentünk a pályára. De csak két kört tudtunk menni, mert Nissanyval összeütköztünk. Az utolsó, balos kanyarban utolértem, és ő a belső ívre húzódott, hogy kívül engedjen el engem. Közel mentem hozzá, de hirtelen jobbra vágott, így koccantunk".

A Minardi saját honlapja szintén beszámolt a történtekről: "Félreértették egymást a pilótáink", kommentáltak.

A sportigazgató az elveszett időt sajnálja

A magyar licenccel rendelkező Chanoch Nissany először járt a toszkánai pályán, szerinte ez okozhatott gondot, bár a balesetről konkrétan nem beszélt. "Korábban sosem vezettem Mugellóban, és teljesen igaz, amit eddig hallottam róla, fizikailag rettentően megterheli az embert. Sajnos keveset mentünk, de holnap igyekszünk behozni a lemaradásunkat" - értékelt a negyvenegy éves tesztpilóta.

Massimo Rivola, az istálló sportigazgatója higgadtan értkelte a történteket. "Nem tagadom, csalódottak vagyunk, hogy összeütközött két pilótánk, de leginkább az elveszett időt sajnáljuk, mivel nem tudtuk elvégezni a szerdára tervezett munkát. Szerencsére Friesacher nagyon jól ment, ennek köszönhetően javulhatott az új kocsi megbízhatósága" - idézte a szakembert a minardi.it.

Friesacher mentette meg a napot

Mind Chanoch Nissany, mind Patrick Friesacher Frank Tamás magyar menedzser segítségével került a Minardihoz. Az osztrák versenyző a szerencsétlen eset ellenére is jó napot zárt, amint azt Rivola is kiemelte.

"Délután remekül futottam, jónéhány alkatrészt kipróbáltunk, és előre léptünk a fejlesztésben. Mugello nagyon nehéz pálya, elégedett vagyok a mai munkámmal" - mondta a fiatal pilóta, akinek legjobb ideje 1:25,623 volt. Albers 1:27,417-et futott, igaz hússzal kevesebb kört tett meg.

A gyakorlás csütörtökön, már az újjáépített autókkal folytatódik tovább.