Schumacherek háborúja

2005.05.26. 10:20
A Monacói Nagydíj óta nem beszél egymással Michael és Ralf Schumacher. A fivérek a futam leintése után a hétszeres világbajnok veszélyes manővere miatt majdnem összeütköztek, de az akciót ellentétesen látják. Nem hajlandóak tisztázni a történteket, a német sajtó tesvérháborúról ír.
"Nem lesz háború a fivérek között, nemsokára tisztázzák a történteket" - mondta Willi Weber, Michael és Ralf Schumacher menedzsere vasárnap, a monacói Forma-1-es futam után. Pillanatokkal korábban a pályán rettentő közel került egymáshoz a testvérpár, amikor a leintés után a hétszeres világbajnok ráhúzta a kormányt öccsére.

A sajtón keresztül üzengetnek

#alt#
Ralf Schumacher
Ralf gyorsan reagált, így nem lett baleset az akcióból, ám később őrültnek nevezte a bátyját, aki szerinte "kikapcsolta az agyát", és akár meg is ölhette volna. Michael csak egyszerű előzési manőverről beszélt, megbánást nem mutatott.

A Weber említette megbeszélés így azóta sem történt meg, és a német sajtó már tesvérháborúról ír. Egyikük sem kezdeményezte a találkozót, inkább tévén és az újságokon keresztül üzengetnek egymásnak.

Ralf: A bátyám senkit nem tisztel

"Semmi értelme beszélnem vele, sosem változtatja meg a véleményét - nyilatkozta a hét közepén a német RTL-csatornának Ralf Schumacher, majd tovább szapulta tesvérét. - "Gyakran fordul elő, hogy csak magára gondol, és senkit nem tisztel. Idén még rosszabb a helyzet a szokásosnál, mert frusztrálja a vereség".

Michael újra megpróbálná

#alt#
Michael Schumacher
A Ferrari-pilóta tavalyi vb-címe után idén is a legnagyobb esélyesnek számított, de hat futamon eddig csak egyszer tudott dobogóra állni. Öccsének a Bild című német lapban felelt: "Újra megpróbálnám azt a manővert. Versenyzünk vagy kávézni indulunk? Én versenyzek és versenyezni is fogok".

Karrierjük alatt többször is közel kerültek egymáshoz a pályán, de hamar tisztázták a történteket, és valójában össze sem vesztek. Ezúttal viszont komolynak tűnik a harag.