Barrichello: Schumacher már nem a csapattársam

2005.05.28. 12:11
A múlt vasárnapi Monacói Nagydíj után csapattársa, Rubens Barrichello és öccse, Ralf Schumacher is neheztelt Michael Schumacherre. Előbbi négy nap után kibékült a világbajnokkal, ám a brazil nem bocsátja meg a szerinte veszélyes előzést, és a továbbiakban egyik riválisának tekinti a németet.
A múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon csapattársa, Rubens Barrichello és öccse, Ralf Schumacher is neheztelt Michael Schumacherre. Előbbi azt kifogásolta, hogy a világbajnok az utolsó körben egy szűkös manőverrel ment el mellette, míg utóbbi "őrültnek" nevezte, mert a célvonal után próbálta megelőzni, és egy pillanatra a kormányt is felé rántotta.

Schumacher felhívta, de ez nem elég

A fivérek négy napig nem beszéltek egymással, ám a hétvégi Európa GP előestéjén kibékültek. A Barrichello-affér is megoldottnak látszott, Michael Schumacher ugyanis azt nyilatkozta a nagydíj csütörtöki sajtótájákoztatóján: "Hétfőn volt Rubens születésnapja, felhívtam, gratuláltam neki, és már minden rendben van".

A brazil a Gazzetta dello Sportnak viszont elmondta, részéről semmi nincs rendezve.

"Rá és a csapatra is vigyáznom kell"

"Valóban, Michael felhívott, de emiatt nem változott meg a véleményem az esetről, és ezt neki is megmondtam. Igyekeztem meggyőzni, de ő mindig azt gondolja, ami neki tetszik - nyilatkozta a Ferrari második pilótája. - Az utóbbi években több hasonló esetünk is volt, és nekem kellett vigyáznom rá és a csapat érdekeire is".

Szerinte a német manővere nagyon veszélyes volt: "Ha csak egy pillanatra is összeérnek az autóink, mindketten a szalagkorlátnak ütközünk, és elveszítjük azt a három pontot is, amit addig összekapartunk. Három pont nem sok, de mostanában ennyivel kell megelégednünk".

Barrichello nem hallgatja el a véleményét

Abban pedig teljesen biztos, hogy ha ő próbálkozott volna az utolsó körben, mindenki rá mutogatna. "Ha fordítva történt volna az eset, kiűztek volna a világból is. Nem bocsátok meg, és kimondom, amit gondolok".

Az utóbbi években a hasonló esetek után Barrichello mindig azt nyilatkozta, a csapat érdekeit kellett tiszteletben tartania, és sosem panaszkodott. Úgy tűnik viszont, ennek a korszaknak vége.

"A véleményem közöltem már Jean Todttal is. Azt hiszem, megtehetem, mert a múltban mindig értékelték a munkámat, fontos pontokat szereztem, és nem mellékesen megnyertem kilenc futamot" - mondta, igaz, abból a kilencből legalább négyet Schumacher ajándékozott neki.

Az olasz média szerint távozni fog a Ferraritól

Barrichello 2000 óta versenyez a Ferrarinál, és mindig is azt állította, ugyan olyan értékű pilóta, mint csapattársa, és neki is ugyanannyi esélye van vb-t nyerni. Ezúttal viszont kipakolt: "Számít a véleményem a csapatnál, és ez már nem az Irvine-os Ferrari, és nem is az, amely 2002-ben volt, amikor Ausztriában át kellett engednem a győzelmet Schumachernek. A jövőben nem úgy tekintek Michaelre, mint a csapattársamra, hanem mint az egyik riválisomra".

Az olasz sajtó ezek után joggal feltételezi, hogy Barrichello az évvégén elhagyja a Ferrarit, ám ezt a pilóta és csapatfőnöke, Jean Todt is cáfolta.

A csapatfőnök megpróbálja kibékíteni őket

"A gondjaim ellenére nem fogok ölre menni Michaellel a pályán, a Ferrarival pedig semmi problémám nincs" - mondta a 33 éves pilóta. Főnöke pedig megnyugtatott mindenkit, megpróbálja "rendezni a helyzetet az istállón belül, mert kettejük jóviszonya a cég érdeke is".

Rubens Barrichello ferraris szerződése 2006 végén jár le, egyidőben Schumacherével. A hétszeres világbajnokkal már tárgyal a hosszabbításról a csapat, sőt, egy német lap úgy értesült, már meg is állapodtak, a brazillal viszont még az egyezkedést sem kezdték meg.