Schumacher azt hitte, nyerhet

2005.06.13. 19:00
Mindössze egy másodperccel maradt le a győzelemről Michael Schumacher Kanadában, és annak ellenére, hogy komolyan nem volt esélye nyerni, egy pillanatra azt hitte, hogy megelőzi Kimi Raikkönent. Nem jött össze, de a második helynek is örül, és még mindig vb-t akar nyerni.
A tavaly szeptemberi Olasz Nagydíj óta nem állt két Ferrari-pilóta egyszerre a dobogón, de vasárnap, Montrealban is csak a második és a harmadik fokra léphetett föl Michael Schumacher, illetve Rubens Barrichello.

Ünnepelhetnek

Az olasz csapatnak idei gyenge eredményei után viszont ennyi már siker, de még a győzelmekhez szokott hétszeres világbajnoknak is. "A dobogós helyezés nagyszerű, bár ehhez kellettek az ellenfeleink hibái. Ünnepelhetünk" - nyilatkozta az RTL televíziónak.

A 36 éves klasszis pilóta mindössze 1,1 másodperccel később ért célba, mint Kimi Raikkönen, de komolyan nem veszélyeztette a finn első helyét. Egy pillanatra persze így is azt hitte, nyerhet. "Raikkönen lement a pályáról a negyedik kanyarban, és azt gondoltam, remek, eljött az én időm. De hamar összekapta magát, és még egy ajándékot nem adott, így nem tudtam előzni" - mesélte a ferraris.

Matematikailag még lehetséges

A vb-t vezető Fernando Alonsón - a spanyol kiesése miatt - így is hozott nyolc pontot, és annak ellenére, hogy lemaradása óriási, 35 egység, bízik a címvédésben. "Nem állítom, hogy meggyőző esélyünk lenne rá, de matematikailag még lehetséges a vb-cím. Amíg a számok reményt adnak, nem adom föl" - mondta Schumacher.

Csapatfőnöke, Jean Todt is elégedett volt a kettős dobogóval, de kiemelte, a Ferrari ennyinek nem örülhet igazán: "Bíztató eredmény, de nem szabad elfelejtenünk, hogy győzni akarunk. Persze a sorrendet a rajt előtt is boldogan aláírtam volna, ha felajánlják."

A Bridgestone talán kezdi összeszedni magát

Alig egy hét múlva Indianapolisban folytatódik a Forma-1-es sorozat, és a javulni látszó Bridgestone abroncsokkal talán a győzelemre is esélyes lehet a Ferrari. Kétségtelen viszont, hogy a Renault és a McLaren-Mercedes is előttük jár.