Schumacher szerint a Ferrari már nem élcsapat

2005.06.17. 13:00
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher úgy gondolja, istállója, a Ferrari már nem tartozik a legjobb Forma-1-es teamek közé. A hétvégi Amerikai Nagydíjon sem számít győzelemre, de nem vár sikert a vb-listavezető Fernando Alonso sem. Kimi Raikkönen ellenben újra nyerni akar.
"Indianapolis jobban fekszik a kocsinknak, mint Montreal, azt hiszem, jobbak leszünk Amerikában" - mondta a kanadai futam leintése után nem sokkal a győztes Kimi Raikkönen.

Tíz nappal később véleménye természetesen nem változott: "Megpróbálunk újra minél több pontot faragni a Renault előnyéből".

Három futam, három K.O

A vb-listavezető Fernando Alonso huszonkét ponttal előzi meg Raikkönent, és a legutóbbi meggyőző formája után - amíg ki nem esett, biztosan vezetett Kanadában - jóval visszafogottabb teljesítményre számít.

"Amerikában még egyszer sem értem célba, remélem, idén megtörik az átok. Ha dobogóra állnék, de csak ha végig mehetnék, már nagyszerű lenne" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek a huszonhárom éves spanyol, aki eddig háromszor próbálkozott, siker nélkül.

"Kanadában szerencsénk volt"

Hasonlóan gondolkozik Michael Schumacher is. A hétszeres világbajnok alig egy hete ugyan csak egy másodperccel maradt le a dobogó tetejéről, mégsem számít arra, hogy Indianapolisban szerzi meg idei első győzelmét.

"Reálisnak kell maradnunk. Igaz, hogy a teljesítményünk javult egy kicsit, de a kanadai eredményben óriási szerepe volt a szerencsének is" - idézte a hétszeres világelsőt saját honlapja.

A Ferrari sztárja sokáig az ötödik-hatodik helyen futott Montrealban, de Fisichella, Alonso és Button is kiesett előle, Montoyát pedig kizárták, így kerülhetett a második helyre.

Később még nyerhetnek

Az olasz istálló gumiproblémái mintha enyhülnének, de Schumacher szerint az autója még így sem tud egyenletesen gyors maradni.

"Amíg nem vagyunk versenyképesek a futam minden szakaszában, nem nevezhetjük magunkat élcsapatnak" - kritizálta önmagát is a világelső. Persze a sikerek visszatértében továbbra is bízik: "Még vannak gondjaink, de biztosra veszem, hogy eljön a mi időnk".

Az Amerikai GP az időeltérés miatt magyar idő szerint vasárnap 20 órakor rajtol, pontosan egy nappal a hivatalos időmérő kezdete után.