Nem lesz pótverseny Indianapolisban

2005.07.04. 09:40
Az Amerikai Nagydíjat bojkottáló michelines istállók azt tervezték, ősszel egy vb-n kívüli versennyel kárpótolják az indianapolisi nézőket, de a pálya vezetői ezt elutasították.
A pálya üzemeltetői elutasították azt az ötletet, hogy az 56. Forma-1-es világbajnokság utolsó versenyét követően pótfutamot rendezzenek Indianapolisban, és ezzel kárpótolják a szurkolókat a két héttel ezelőtti nagydíj bojkottja miatt.

"A komoly dolgokra kell koncentrálni"

Tony George igazgató szerint most már a jövő évi viadalra kell összpontosítani. Erről az F-1 első számú vezetőjét, Bernie Ecclestone-t is tájékoztatta.

"Ősszel nem lesz F1-es futam Indianapolisban. Ecclestone és az én véleményem is az, hogy a komoly eseményekre kell koncentrálnunk" - nyilatkozta az Indianapolis Star című lapnak George.

Az elmúlt napokban Ron Dennis, a McLaren-Mercedes és Frank Williams, a Williams-BMW csapatfőnöke is támogatta a bajnokságon kívüli verseny megrendezését.

A Michelin kárpótolja a nézőket

A hét michelines csapat a felvezető kör után biztonsági okokra hivatkozva el sem kezdte a június 19-ei Amerikai Nagydíjat, amelyen így csak hat autó indult. A nem megfelelő abroncsokat az Egyesült Államokba szállító francia cég visszatéríti a jegyek árát, ráadásul felvásárol 20 ezer belépőt a jövő évi futamra, és azoknak a szurkolóknak adja, akik az idén is jelen voltak.