Schumacher Kínában fog nyerni

2005.07.07. 17:16
A londoni robbantások, úgy tűnik, nem befolyásolják a hétvégi Brit Nagydíjat. Az edzéseket és a versenyt is a terveknek megfelelően bonyolítják le Silverstone-ban. Az esélyesk természetesen Fernando Alonso és Kimi Raikkönen, de Michael Schumacher is a győzelemre hajt.
A csütörtöki, londoni terrortámadás ellenére a tervezettnek megfelelően rendezik meg a pénteken kezdődő Brit Nagydíjat.

A pályán történtekről persze a Forma-1 élesedő, leginkább Max Mosley FIA-elnök ellen irányuló poltikai harca mellett a halálos áldozatokat követelő robbantások is elvonják a figyelmet, de a pilótáknak csak a vezetéssel kellene törődniük.

Alonso: Silverstone a vb egyik csúcspontja

"Számomra nagyon sokat jelent ez a futam, hiszen a pályától mindössze negyven percre van az oxfordi lakásom. A Renault enstone-i gyára sincs messze, vagyis érthetik, miért számít különlegesnek nekünk ez a verseny" - mondta Fernando Alonso még a merényletek előtt. Szerinte a silverstone-i futam mindig a szezon egyik csúcspontja.

A pályán sok gyors kanyar van, amely nagy kihívás, ám különösen élvezetessé is teszi a vezetést. A gumiknak viszont nem kedvez.

"Nem könnyű a helyes beállítás megtalálása, hiszen ügyelnünk kell arra, hogy óvjuk az abroncsainkat. Az esetleges gumicsere tönkreteheti a futamunkat, a szeszélyes angliai időjárásról nem is beszélve"- elemzett a vb-pontverseny éllovasa.

Raikkönen győzelemre számít

Előnye 24 pont a második Kimi Raikkönen előtt, aki szintén kedveli Silverstone-t.

"Szeretem a pályát, mindig örömmel jövök ide. Remélem, hogy idén én leszek a legjobb, hiszen tavaly már a második helyen értem célba - mondta a McLaren-Mercedes klasszisa. - A szezon leggyorsabb kanyarjai várják a pilótákat, vagyis garantált az érdekes verseny, hiszen előzési lehetőségben nincs hiány."

A vb-harmadik Michael Schumacher hátránya majd' harminc egység, ennek ellenére sem hajlandó lemondani sem a világbajnokságról, sem a futamgyőzelemről.

Schumacher bizakodó, főnöke kevésbé

"Rengeteg igazi F1-drukker lesz a pálya mellett, ezért még inkább a győzelemre hajtunk" - mondta a hétszeres világelső.

A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn ennyire nem optimista, de ő is biztos benne, hogy hamarosan gyorsabbak lesznek. "A fejlődési képességeink jobbak, mint a többieknek. Le vagyunk maradva, de nem túl sokkal. Be tudjuk hozni a hátrányunkat. Feljövőben vagyunk, a szezon második felének jobban kell sikerülnie" - nyilatkozta a szekember a Gazzetta dello Sport című lapnak.

"Kínában biztosan Michael nyer"

A 'Zseni' becenevű Brawn elismerte, Michael Schumacher nagyon csalódott a szezon eddigi eredményei miatt, ám szerinte ez pozitív reakció: "Michaelt fusztrálta, hogy az autóval nem lehet nyerni. De akkor lennénk megijedve, ha nem így lett volna, hiszen ez mutatja, hogy még mindig motivált, egy igazi bajnok".

A Ferrari a szezon első tíz nagydíján csak egyszer tudott nyerni, az is az indianapolisi hatautós futam volt, amikor a michelines istállók gumiproblémák miatt bojkottálták a részvételt.

"Michael Schumacher minden riválisát legyőzi a Kínai GP-n" - bizakodott Brawn a távolabbi jövőbe tekintve, az ázsiai ugyanis a vb utolsó versenye, október 16-án rendezik.