Schumacher lemondott a nyolcadik vb-címről

2005.07.11. 17:25
Gyakorlatilag letett címe megvédésről a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher. A hétvégi silverstone-i futamon hatodik német pilóta soha nem adja fel, de az autó miatt feladta eddigi állandó optimizmusát.
Lemondott a címvédésről a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki vasárnap csak hatodikként ért célba a Forma-1-es Brit Nagydíjon.

Gyenge az autó

"Nincs már esélyem az elsőségre. Meg sem közelítjük a konkurens Renault vagy McLaren-Mercedes szintjét, sőt, a lassú fejlesztés miatt egyre távolabb kerülünk tőlük" - idézte a dpa-ra hivatkozva az MTI a Ferrari 36 éves klasszisa. Nem az éllovas Fernando Alonsóval szembeni 34 pontos hátrány aggasztja, hanem az autók siralmas teljesítménye.

Soha nem adja fel

Az f1racing.net írása szerint azonban Schumacher, bár csüggedt és alábbhagyott örök optimizmusa, nem mond le ilyen könnyen a címvédésről. "Ahogyan mindig mondom, soha nem adom fel, de mostanra egyértelműen nagyon nehézzé vált a világbajnokság megnyerése" - mondta.

Kihasználatlanul hagyott idő

Ami a várakozáson aluli szereplés okait illeti, a német pilóta is tanácstalanul áll a történtek előtt. "Ha tudnám, azonnal megmondanám a mérnököknek. Annyi biztos, hogy miután tavaly viszonylag hamar megnyertük az egyéni és a konstruktőrversenyt, nem használtuk ki az időt a 2005-ös felkészülésre. Ráadásul a Bridgestone gumiszállító sem volt a feladata magaslatán."

Az f1racingnek arról is beszélt, a számára hazai versenyre, a Német Nagydíjra a Ferrari javításokkal áll elő, teljesen új aerodinamikai megoldásokkal érkeznek Hockenheimbe.

Ezt is megoldja

Schumacher mindazonáltal nem tört le, mondván: 1996-os érkezése óta a Ferrari átélt már nagyobb válságokat is. "Most is nyugodt vagyok. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de ezt is megoldom."