Baumgartnernek nem jött össze

2005.07.19. 17:20
A holland Robert Doornbos veszi át Patrick Friesacher helyét a Forma-1-es Minardi csapatnál a hétvégi Német Nagydíjtól kezdve. Az osztrák versenyző szponzorai nem utalták időben a támogatást, míg a megüresedett helyre szintén esélyesnek tartott Baumgartner Zsolt nem akart fizetni a lehetőségért.
Ahogy az várható volt, a holland Robert Doornbos veszi át a hétvégi Német Nagydíjtól kezdve Patrick Friesacher helyét a Minardinál.

Az olasz-ausztrál istálló kedd délután jelentette be, hogy szerződést kötött a Jordan-Toyota eddigi tesztelőjével.

A szponzorokon múlott Friesacher karrierje

Két hete merült föl a csere lehetősége, az osztrák versenyző szponzorpénzének esedékes részlete ugyanis késett, sőt, azóta sem érkezett meg a csapathoz. A Minardi akkor előszerződést kötött Doornbosszal, amelyet kedden érvényesített is, miután hétfőn Friesacher megállapodását felbontotta a gárda tulajdonosa, Paul Stoddart.

A külföldi sajtó Baumgartner Zsoltot esélyesnek tartotta a megüresedett helyre, és a magyar pilóta is bizakodott, de végül a jelentős összeget fizető sofőr kapott lehetőséget. Baumgartner azok után, hogy tavaly ő is szponzorpénzen vezetett, már nem akart pénzt áldozni.

A holland támogató célja érvényesült

A Minardinak így két holland versenyzője lesz - Cristijan Albers a másik - , vagyis a páros főtámogatója elérte célját.

Baumgartner Zsolt továbbra sem térhet vissza a Forma-1-be, ahol a 2004-es szezont Minardival végig versenyezte, és az Amerikai Nagydíjon egy pontot is szerzett.