Palik a belügyminiszterrel száguldott a Hungaroringen

2005.07.19. 09:30
A 20. Forma-1-es Magyar Nagydíj hétfői sajtótájékoztatóján kiderült, Palik László, a Hungaroring Rt. elnöke indul a nemzetközi Porsche Kupán. Gyakorlásképp Lamperth Mónika belügyminisztert is megautóztatta.
A 20., jubileumi Magyar Nagydíj hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján a futammal kapcsolatban nem sok újdonság hangzott el, ám az kiderült, Palik László indul a Forma-1 betétfutamán, a nemzetközi Porsche Kupán.

Meglepték Palikot

"A kollégáim szervezték meg számomra a lehetőséget, sokáig nem is tudtam a dologról" - mondta el a beszélgetésen a Hungaroring Rt. elnöke, aki a konferanszié szerepét is magára vállalta.

Az autóversenyzés közel áll a sportriporterként is dolgozó szakemberhez, ám nem pályán, hanem terep rali küzdelmeken vesz részt rendszeresen. Az idei Dakaron ő volt a legjobb magyar induló, az élmezőnyben, a 17. helyen ért célba.

Lamperth Mónika BMW-ben 'navigált'


Klikk a képre!
"Nem vagyok nagy pályaversenyző, ráadásul elkövettem egy nagy hibát is. Megnéztem a Porschék franciaországi versenyét. Hát, ezeknek kérem, elmentek otthonról" - vallotta be sajátos stílusában Palik, hogy szerinte nem teljesen normálisak a kupa sofőrjei.

Néhány perccel később viszont már az aszfalton bizonyította, nem várja felkészületlenül a rajtot. Előbb egy BMW-vel Lamperth Mónika belügyminisztert autóztatta meg, majd Ábrahám Attilát, a Nemzeti Sporthivatal elnökét vitte körbe egy Porschéval.

Nem rémült meg

Szemtanúk szerint a volt olimpiai bajnoknak kifejezetten tetszett a körözés, míg a miniszterasszony nem látszott túl rémültnek, miután kiszállt a gépből.

Bármilyen jeggyel be lehet menni a boxutcába
A jegyeladásokkal kapcsolatban kevés konkrétumot árultak el a szervezők, a szurkolóknak legfontosabb információk: az előkészületek menetrend szerint zajlanak, és a nagydíj csütörtöki napján, délután fél négy és este hét között a boxutcába is be lehet menni. Ez a lehetőség mindenfajta belépőre érvényes, így bárki testközelből csodálhatja a Forma-1-es technikákat.