Michael Schumacher otthon nem akar leégni

2005.07.21. 13:53
A Ferrari idei gyenge szereplései után Michael Schumacher a hazai nagydíján, Németországban nem akar leszerepelni: az istálló nyolc napon át, három pilótával, három pályán tesztelt a hétvégi Német GP-re.
A Brit Nagydíjon elért hatodik helye után Michael Schumacher elismerte, szinte semmi esélye nem maradt, hogy megvédje világbajnoki elsőségét, ám úgy tűnik, hazai versenyén minden áron értékes eredményt akar elérni.

A Ferrari a silverstone-i futam óta eltelt 11 napból nyolcat teszteléssel töltött, volt, hogy két különböző helyen, egy időben gyakoroltak a pilótái.

Barrichello pihent

Michael Schumacher A munkából csak a Toyotával és a BAR-Hondával hírbe hozott Rubens Barrichello nem vette ki a részét, Schumacher, Marc Gené és Luca Badoer felváltva köröztek Le Castellet-ben, Mugellóban és Fioranóban.

Próbálgatták a gumikat, a különböző beállításokat, sőt, új szárnyakat és légterelőket is: az F2005-ös gép a hétvégi Német GP-re módosított 'aero-csomagot' kap.

Továbbra is nyerni akarnak

" Általában van valamilyen újdonság minden versenyen. Hockenheimben új aerodinamikai elemeket vetünk be, ami bizonyítja, hogy nem mondtunk le a győzelemről. Bárhol is álljunk a bajnokságban, küzdünk a sikerért" - nyilatkozta a hétszeres világbajnok autójának műszaki állapotáért felelős mérnök, Andrea Stella a Gazzetta dello Sport című lapnak.

A Bridgestone-abroncsok fejlesztésével inkább Gené és Badoer foglalkoztak, ők szinte minden nap volán mögé ültek. Michael Schumacher Franciaországban és Olaszországban körözött két alkalommal, összesen 222 fordulót teljesített.

"Nem írtuk le magunkat"


Barrichello büntetése, amiért nem segített a tesztelésben
"Többekkel ellentétben mi még nem írtuk le magunkat. Elismerjük, hogy a helyzetünk rosszabbodott az utóbbi időben, de ez nem jelenti, hogy ezúttal ne javulhatna" - bizakodott a 36 éves klasszis.

Mivel a Ferrari a múlt év végén nem írta alá a tesztek csökkentéséről szóló egyezményt, még a napokban, a nagydíj hetében is futottak az autói, sőt, Badoer még csütörtökön is. A másik kilenc istálló ellenben csak a múlt héten kísérletezhetett, a spanyolországi Jerezben.