Emberi figyelmetlenség miatt esett ki Raikkönen

2005.07.25. 12:47
Rosszul rögzítettek egy nyomáscsökkentő szelepet Kimi Raikkönen autójának motorjánál, ezért kellett feladnia a vasárnapi Német Nagydíjat.
Emberi mulasztás okozta Kimi Raikkönen kiesését a vasárnapi Német Nagydíjon.

A finn pilóta autója már a francia és a brit futam szabadedzésein is lerobbant motorhiba miatt, és ezúttal is az erőforrással volt baj, csakhogy ebben az esetben egyértelműen egy szerelő figyelmetlensége miatt.

Folyadékszivárgás miatt állt le a motor


Kimi Raikkönen
A Speed TV úgy értesült, hogy a motorral és a hidraulikai rendszerrel sem volt gond, hanem folyadékszivárgás idézte elő a problémát: egy nyomáscsökkentő szelepet ellenőrzés után nem rögzítettek rendesen.

"Elégtelen volt, amit nyújtottunk ezen a hétvégén - nyilatkozta a futam után Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke. - Ekkora hátrányból rettentően nehéz lesz megnyerni a világbajnokságot."

A konstruktőr-vb-re nagyobb esély van

A menedzser viszont megnyugtatta a szponzorokat és a rajongókat, amíg matematikai esély van, nem adják föl, bár ez Raikkönent egyáltalán nem vigasztalja. "Megtörtént a legrosszabb, a futam a zsebemben volt, aztán elveszítettem mindent. Kijut nekem a balszerencséből idén, nehéz lesz innen vb-t nyernem" - közölte a McLaren honlapján a finn pilóta.

Mivel a vezetők versenyében már 36 pont a hátránya, az istálló új célja a konstruktőr-vb megnyerése lett, abban csak 22 ponttal vannak a Renault mögött.