Schumachert lerúgni sem lehet

2005.07.28. 00:52
Talán a vártnál is jobban sikerült a Forma-1-es futballválogatott budapesti meccse. A csapatkapitány Michael Schumacher egyszer ugyan padlót fogott, de később félmeztelenül futott tiszteletkört. A végeredmény 6-6 lett.
Focistáknak tűnő emberek ugrálnak a Puskás-stadion gyepén, a magyar futballhoz szokott szem talán profi játékosnak is nézi őket, de a lövések pontosságából kitűnik, inkább lelkes amatőrök.

Leginkább a 11-es számút élteti a közönség, ám ezúttal klubzászlók helyett Ferrari-lobogók díszítik a lelátókat: a hangos üdvözlés a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumachernek szól, aki a szerdai jótékonysági meccsen a pilótacsapat, a Nazionale Piloti kapitánya.


Nézegessen focizó pilótákat!

Integetéssel viszonozza a kedves fogadtatást, majd kissé eltöri a labdát, és lő egy kapufát. Társai, Vitantonio Liuzzi, Ivan Capelli és néhány kevésbé ismert pilóta is a pályán vannak, mindannyian melegítenek. A csapat ásza, a Renault-versenyző Giancarlo Fisichella viszont sehol, a hangosbeszélő Gundel Takács bemondja, néhány perce szállt le a gépe Ferihegyen.

Fisichella késett, Alonso nem jött

Nem csak ő hiányzik viszont, hanem az ellenfél is. A magyar All Sztárok közül senki nem melegít. Kevéssel a többiek után jön Baumgartner Zsolt, akit majdnem olyan hangosan köszöntenek, mint Schumachert.

Húsz perccel a kezdés előtt végre feltűnik az ellenfél, egyenkét jelentik be őket, és küldik a gyepre, majd, miután végeztek, újra megismétlődik a procedúra, ám ekkor már a sofőrök is külön külön jönnek. Sajnos a közönség egy része ekkor is csak kezeket lát egyik oldalról a fotósok tömege, a másikról a pénteki Domingo-koncert színpada takarja őket.

Fél kilencre - jókora csúszásban vagyunk - megérkezik Fisichella is, és annak ellenére, hogy egy percet sem melegített, a kezdőbe kerül. Az előzetesen beígért Alonso viszont nem jött.

A sofőrök focizni is tudnak

A meccs elég egyoldalú, a későn jött olasz meghúzza a jobbszélen, és vagy beadja, vagy maga rontja el a helyzetet. Baumgartner már az első percekben gól lőhetne, de több szász százalékos helyzetben sem talál be. Az átok hamar megtörik, és a szinte üres kapu előtt már nem tud hibázni.

Béla, az MTK-s Illés ugyan hamar egyenlít, de a Fisichella-Massa-Pantano-Engel-Liuzzi kvintettel nem tud lépést tartani a magyar csapat. Schumacher meglepően visszafogott, inkább jobbhátvédet, mint középpályást játszik, és csak ritkábban jön előre a támadásokkal.

Kockamozgása viszont összetéveszthetetlen, és egyszer-kétszer megmutatja cselezni is tud. A gólokat persze a fiatalok lövik: 4-1 a félidőben, és csak azért nem tíz, mert a legfittebb magyar, a már bőven ötven fölött járó Csank János úgy véd, mint fénykorában. A közönség szórakozik, a gyepen foci, a lelátón hullámzás.


Kattintson még több sztárra!

Csodás feltámadás a szünet után

Schumacher első ellenfele a második félidőben 10-15 kisiskolás, de néhány autogram után eljut a jobb oldalra, kedvenc helyére. Hamar kiderül viszont, a show érdekében visszavett a pilóta-gárda, a magyarok egyenlítenek, majd fordítanak is. Persze nem a celebjátékosok, a gólokat az exfocista Goran Kopunovics, az exvilágklasszis, hatvan körül járó Varga Zoltán és a még mindig aktív Lisztes Krisztián lövik. Varga gólja egészen szenzációs.

Lékó Péter az egyetlen, aki, bár sosem volt profi, gólt tud lőni, ráadásul sérülten, izomszakadása van. A közönség értékeli, igaz, a többieket is nagyon megtapsolja. A majdnem teltház, 20-22 ezer néző igazi meccshangulatot teremt.

Pindroch nem hatódott meg Schumachertől

A hajrában viszont felhördül, majd hirtelen elhallgat az aréna: a színművész Pindroch Csaba lerúgja Schumachert. A világbajnok a földön fekszik, a bokáját fogja, ami nem is csoda, mert valóban nagyot kapott. Egész hamar kiheveri viszont, újra talpon van, és bár a békülés nem látszik teljesen őszintének, folytatódik a játék.

Nem telik el viszont egy perc, Pindroch újra messziről csúszik, ám ezúttal elpöcköli a labdát a világbajnok elől.

Még tiszteletkört is futott a világbajnok

Szinte természetes, hogy a meccs végül döntetlennel ér véget. A korábban mindent kihagyó Fisichella bever egyet, kialakul a 6-6. A hangosbemondó büntetőrúgásokról beszél, a magyarok föl is sorakoznak a kezdőkörben, a pilóták viszont leveszik a mezüket, a közönség közé dobják, majd Schumacher vezetésével futnak egy tiszteletkört.

A tinilányok és kissrácok a kerítéshez viharzanak, a vakuk villognak, miközben kedvencük félmeztelenül integet, mosolyog, majd eltűnik az öltözőkben.

MAICASCO Futball Grand Prix
Nazionale Piloti - All Star válogatott 6-6 (4-1)
G: Baumgartner 16', Pantano 25', Massa 34', Engel 36', 72', Fisichella 88', ill. Illés 22', Kopunovics 47', 65', Lisztes 51', Lékó 61', Varga 74'