Button kivásárolná magát a Williamsből

2005.07.28. 10:52
Egy éve a Williams kedvéért elhagyta volna a BAR-Hondát Jenson Button, ma 3,5 millió dollárt fizetne, hogy mégis maradhasson a japánoknál.
Saját pénzéből kárpótolná Jenson Button a Williams-BMW főnökét, Sir Frank Williamset, ugyanis nem akar a brit gárdához igazolni.

Mennie kellene

Tavaly júliusban a huszonöt éves BAR-Honda pilóta úgy írt alá a rivális csapathoz, hogy élő szerződése volt. Átigazolását a Nemzetközi Autós FIA egyik bizottsága megtiltotta, de úgy döntött, ha az idei, szeptemberi olasz futamig nem ér el egy bizonyos pontszámot, a Williamshez igazolhat, sőt, oda kell mennie.

Zsebből 3,5 millió dollár


Jenson Button
Mivel az angol tehetségnek esélye sincs a meghatározott szám elérésére, váltania kellene, és a Williamsnél várják. Button időközben viszont meggondolta magát: mivel a BMW elhagyja a teamet, az szinte biztosan a Cosworthtól kap motorokat, és ez neki nem tetszik.

"A BAR-nál van a legjobb esélyem, hogy világbajnok legyek. Megértem Frank helyzetét, de neki is meg kell értenie az enyémet. Ahhoz, hogy versenyképes légy, gyári motorra van szükség, olyan cégtől, amely százszázalékosan az F1-re koncentrál" - nyilatkozta Button az Autosport magazinnak.

Az apróbetűs részt is el kell olvasni

Elárulta, szabadságáért 3,5 millió dollárral kárpótolná Frank Williamset, mégpedig a saját vagyonából. Valószínű persze, hogy az őt megtartani akaró BAR jókora részt, ha nem az egészet átvállalná, ám még koránt sem biztos, hogy a Williamsnél belemennek az üzletbe.

"El kellett volna olvasnom a szerződés apró betűs részét is. Persze nem értem, miért lenne szükségük egy pilótára, aki nem akar náluk versenyezni" - mentegetőzött a fiatal angol.

A döntés várhatóan újra hónapokig elhúzódik, és nem kizárt, hogy újra az FIA közbeavatkozására lesz szükség.