Coulthard vagy Massa válthatja Barrichellót a Ferrarinál

2005.08.01. 13:38
A Hungaroringen beindult a Forma-1-es átigazolási szezon. Nelson Piquet állítja, Rubens Barrichello a BAR-hoz tart, és Bernie Ecclestone is biztos benne, hogy a brazil jövőre elhagyja a Ferrarit. Peter Sauber szerint Felipe Massa veszi át a helyét az olaszoknál, ám ők inkább David Coulthardot akarják egy évre kölcsönvenni a Red Bull Racingtől.
A BAR-Honda pilótája lesz Rubens Barrichello a következő szezontól, közölte a brazil Rede Globo televízió vasárnap.

A csatorna a ferraris pilóta honfitársát, Nelson Piquet-t idézte, aki elárulta, hogy a csapat és a versenyző megegyezett a kétéves szerződés részleteiről.

De Ferran már várja a barátját


Rubens Barrichello
"Mindig öröm régi barátokkal együtt dolgozni" - nyilatkozta a Globónak Gil De Ferran, a BAR-Honda sportigazgatója, igaz konkrétan nem erősítette meg a szerződéskötést. De Ferran és Barrichello gyerekkori jóbarátok, és július eleje óta egyre többet látták őket beszélgetni a Forma-1-es paddockban is.

Barrichello eddig cáfolta, hogy el akarná hagyni a Ferrarit - 2006 végéig van szerződése -, ám ezúttal kitérő választ adott, inkább beszólt a sztorit eláruló Piquet-nek: "Foglalkozzon inkább a fia karrierjével".

Piquet direkt bosszantja Barrichellót?

A korábbi háromszoros világbajnok és fia, Nelsinho Piquet is ott volt a hétvégén a Hungaroringen. Piquet Jr. a GP2-ben versenyez, de idén már kipróbálta a Forma-1-es BAR-Hondát, míg tavaly a Williams-BMW-t. Nem tudni, volt-e esélye a BAR-szerződésre, de az biztos, hogy Barrichello átigazolása nem segíti a pályafutását.

Nem csak az idősebb Piquet, de Peter Sauber is kisebb botrányt kavart, amikor a Gazzetta dello Sportnak tovább fűzte a történetet: Felipe Massa nem lesz a BMW pilótája jövőre, mert a Ferrarihoz szerződik. "Szívesen megtartanám jövőre is, de sajnos már lekéstem róla" - nyilatkozta a milánói lapnak, és nem cáfolta, hogy a brazil tehetség az olaszokhoz tart.

Massa még a BMW-vel is tárgyal

A Gazzetta Budapesten azonnal megkérdezte Massát is, mit tud az ügyről: "Nem hiszem, hogy Sauber úr ezt mondta volna, mert még tárgyalok a BMW-vel". Azt elismerte ellenben, hogy szívesen kipróbálná magát Michael Schumacher mellett. "Nem lenne gond vele versenyezni. Ha legyőzném, az azt jelentené, hogy én is világbajnok leszek" - mondta Massa.

Peter Sauber néhány hete 220 millió euróért adta el istállóját a bajor autógyárnak, és annak sportigazgatója, Mario Theissen az Indexnek elárulta, csak augusztus közepén kezdenek tárgyalni jövőbeni pilótáikkal.

Coulthard beugró lehetne a Ferrarinál


David Coulthard
Barrichello távozását megerősítette Bernie Ecclestone is, de több teória is készült a helyettesítésével kapcsolatban. Az egyik, hogy a Ferrari a brazil helyére David Coulthardot akarja egy évre kikölcsönözni a Red Bull Racingtől.

Tavaly ősszel fölmerült, hogy az akkor csapat nélküli skót esetleg a Ferrari tesztpilótája lenne, de ez nem jött össze, mert a Red Bull lecsapott rá.

A Ferrari vár valakire

Kölcsönszerződése viszont egyértelművé tenné, hogy a Ferrari vár valakire, aki 2007-től lesz szabad. Kimi Raikkönennek és Fernando Alonsónak is akkorra jár le a megállapodása a McLarennél, illetve a Renault-nál, és előbbit már Jean Todt, az olaszok csapatfőnöke és Ross Brawn, a technikai igazgatójuk is sokszor dicsérte.