Hakkinen szerint Michael Schumacher a legjobb

2005.08.08. 10:43
A német sajtó állítja, a BMW szerződtetni akarja a Forma-1-től 2001-ben visszavonult Mika Hakkinent. A pilóta erről nem tud, de megjelent a Hungaroringen, ahol találkozott egykori riválisával, Michael Schumacherrel is.
A BMW-vel hozta kapcsolatba a Forma-1-es világbajnok Mika Hakkinent a német sajtó, amely állítja, ő a cég egyik pilótajelöltje a következő szezonra.

A német gyár a szezon végén elhagyja a Williamset, és saját istállót hoz létre, amelyet a júniusban felvásárolt Sauberre épít. A múlt héten kiderült, az eddig sauberes Felipa Massa a Ferrarihoz igazol, míg csapattársának, Jacques Villeneuve-nek ugyan 2006 végéig van szerződése, de ez nem garancia arra, hogy ki is töltheti azt.

Tagadja a visszatérését


Mika Hakkinen

A Magyar Nagydíj hétvégéjén Mario Theissen, a BMW sportigazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón elárulta, a kanadai megállapodásának részleteit felülvizsgálják, míg a williamses Nick Heidfeldnek jó esélyei vannak a BMW-hez kerülni. Komolyan viszont csak augusztus közepén kezdenek mozgolódni a pilótapiacon.

A pontatlan dátum lassan elérkezik, és a német újságok állítják, Hakkinen az első számú jelölt Heidfeld mellé.

Az F1-ből 2001 végén visszavonult kétszeres világbajnok viszont szintén csak a lapokból hallott a visszatéréséről. "Nem tudok a BMW-szerződésről" - idézte Hakkinent az adrivo.com.

Tavaly a BAR-Honda csábította

A finn versenyző tavaly állítólag közel állt hozzá, hogy a BAR-Hondánál újra Forma-1-es autóba üljön, de végül a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mellett döntött, és egy Mercedest választott. "Jól érzem magam a DTM-ben. Itt keményen vezethetsz, lehetnek sikereid, de sok időd marad a családodra és a barátaidra is. Élvezheted az életet" - nyilatkozta az utolsó pilóta, aki le tudta győzni Michael Schumachert.

A pletykákat felerősíthette, hogy Hakkinen az idei szezontól újra aktív, és tapasztalatával rengeteget tudna segíteni a bajor cégnek. Ráadásul váratlanul feltűnt a Hungaroringen, ahol találkozott Schumacherrel is.

Az utolsó, aki megverte Michael Schumachert

"Mióta visszavonultam, megállás nélkül nyer. Nem tudom elképzelni, hogy valaki más olyan sorozatot produkáljon, mint ő. Idén Alonso vagy Raikkönen megelőzi, de biztosan Michael a legnagyobb" - dicsérte az angol Autosport magazinban a hétszeres bajnokot egykori riválisa.

A kilencvenes évek legvégén Hakkinen McLaren-Mercedese volt az egyetlen, amely versenyezni tudott Schumacherrel, 1998-ban legyőzte, és 2000-ben is csak kevésen múlt a sikere. Azóta viszont minden vb-t a ferraris nyert meg, ám idén szinte biztosan csak harmadik lesz.